Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Aantal cybercrime-misdrijven in Limburg toegenomen met 29%
maandag 25 mei 10:30

In de provincie Limburg werden afgelopen jaar 159 cybercrime-delicten geregistreerd. Ten opzichte van 2018 (123 delicten) is hiermee sprake van een stijging van 29,3%. 

Dit en meer blijkt uit onderzoek van Dutch-Tech Magazine, op basis van data van de politie over de afgelopen 8 jaar. Ook verschillen tussen gemeenten binnen Limburg werden in kaart gebracht. 

Cybercrime delicten in Nederland

In 2019 werden in totaal 4.700 cybercrime-misdrijven geregistreerd. Dit komt neer op gemiddeld bijna 13 misdrijven per dag. Bijna 13 procent van de Nederlanders van 15 jaar of ouder was afgelopen jaar slachtoffer van cybercrime. De meeste slachtoffers waren tussen de 15 en 25 jaar oud. Over het algemeen geldt ook; hoe ouder de groep, hoe minder slachtoffers. 

Relatief weinig cybercrime-delicten in Limburg

Op provinciaal niveau zijn grote verschillen te zien in het aantal geregistreerde cybercrime-misdrijven. Noord-Holland had afgelopen jaar de meeste delicten (1.591). Ook Zuid-Holland (640) en Noord-Brabant (547) kenden relatief veel cybercriminaliteit. Zeeland kent, van alle provincies, het laagste aantal geregistreerde cybercrime-misdrijven. Ook Limburg (159) en Flevoland (193) hadden een relatief veilig digitaal jaar. 

Meeste Limburgse registraties in Heerlen en Venlo Binnen Limburg had Heerlen afgelopen jaar te maken met de meeste cybercrime-misdrijven (28). Ook in Venlo (25) en Maastricht (19) waren er -binnen de provincie- relatief veel registraties. Kapelle (2), Tholen (2) en Noord-Beveland (2) kenden in Zeeland het laagste aantal cybercrime delicten. Bekijk hier alle gemeentelijke onderzoeksresultaten in Limburg.

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:
Het weer in Limburg
dinsdag 14 juli 07:22 Zwaar bewolkt Maastricht 13.3 °C ZZW 2 Min: 13 Max: 19
Evenementen