Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Stadstegel 'Mie leef Mestreech'
dinsdag 26 mei 15:30

Maastricht heeft er nu een eigen stadstegel bij. Het Nederlandse 'StoryTiles' ontwierp een serie stedentegels van 11 mooie steden in ons land. En daar hoort Maastricht uiteraard tussen.

De stedentegels vatten in een klein verhalend kunstwerkje op handgebakken keramiek het karakter en de sfeer van de stad samen. Iedere liefhebber van Maastricht zou er toch eentje in huis moeten hebben hangen?

De tegel van Maastricht heet 'Mie leef Mestreech' en is met de hand gebakken in twee maten (10x10 en 13x13 cm). De stadstegel is verkrijgbaar vanaf 27,50 euro o.a. in verschillende lokale winkels in de stad en online via https://storytiles.nl/nl/product/mie-leef-mestreech/

Over StoryTiles

StoryTiles is met haar atelier gevestigd aan het IJ in Amsterdam. Sinds 2007 ontwerpt oprichter Marga van Oers keramieken tegels met elk een eigen miniatuur verhaal. De tegels zijn handgemaakt en gebakken in eigen land. In beginsel startte Van Oers met oud-Hollandse tafereeltjes met een twist gebaseerd op 't Delfts blauw van vroeger. Inmiddels lanceert zij elk half jaar een nieuwe serie tegeltjes, in binnen- en buitenland, in verschillende stijlen en in samenwerking met andere ontwerpers en musea.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Story Tiles

Het weer in Limburg
maandag 06 juli 22:21 Zwaar bewolkt Maastricht 14.1 °C WNW 2 Min: 13 Max: 18
Evenementen