Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Amendement ENCI-gebied
woensdag 27 mei 08:30

Zoals tijdens de raadsronde aangegeven is het CDA van mening dat er kansen liggen in het ENCI-gebied om nieuwe opslag en werkruimtes te creëren voor verenigingen en stichtingen.

Kansen om in het bijzonder de Maastrichtse volkscultuur te kunnen waarborgen. Verenigingen en stichtingen zijn in de knel gekomen door de vele herontwikkelingsprojecten in onze stad waardoor zij hun maatschappelijk vastgoed zijn kwijtgeraakt. Hierdoor heeft Maastricht een tekort aan beschikbare ruimtes voor deze maatschappelijke organisaties zoals bijvoorbeeld; de Heiligdomsvaart, Reuzenstoet, Carnavalsverenigingen, toneelverenigingen enz.

Voor CDA Maastricht is nu het moment om deze kans op te pakken! Dit voordat geschikte gebouwen geveld zijn door de sloophamer. Om deze reden dient CDA Maastricht een amendement in op beslispunt 14.

CDA Maastricht vraagt beslispunt 14 aan te passen naar:

In te stemmen om proactief mee te werken aan het onderzoek naar mogelijkheden van herbestemming en daarbij te zorgen dat de mogelijkheden voor verenigingslokalen in het onderzoek worden meegenomen. Hierbij rekening houdend met de eigenaarspositie en planning van ENCI/ Heidelberg en het standpunt van de commissie Herbestemming.

Het CDA wil de Maastrichtse volkscultuur faciliteren zodat zij ook mede kunnen blijven zorgen dat de Maastrichtse identiteit gewaarborgd blijft voor de toekomst.

Amendement CDA Mogelijkheid Verenigingsruimtes ENCI2 2

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

ENCI

Het weer in Limburg
maandag 06 juli 21:58 Mix van opklaringen en middelbare of lage bewolking Maastricht 15.2 °C WNW 2 Min: 13 Max: 18
Evenementen