Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Voltallige gemeenteraad Lanaken geeft krachtig signaal om grensoverschrijdend bezoek toe te laten
donderdag 28 mei 09:30

De gemeenteraad van Lanaken verzoekt premier Sophie Wilmès en minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Pieter De Crem om grensoverschrijdende bezoeken in het buitenland of omgekeerd als een essentiële verplaatsing te zien. De gemeenteraad zal hiervoor een motie overmaken aan de premier Wilmès en minister De Crem.

Schepen Astrid Puts: “Deze motie is tot stand gebracht door een constructieve samenwerking van alle politieke partijen in Lanaken. De hogere overheden moeten begrijpen dat inwoners van grensgemeenten vaak familieleden hebben die over de grens wonen. Zij moeten elkaar ondanks de steeds versoepelende maatregelen blijven missen. Reeds meer dan 10 weken kunnen zij elkaar niet zien. Zelfs even zwaaien naar elkaar is niet mogelijk. Dit is een inbreuk tegen de elementaire menselijkheid. Met deze motie geeft onze gemeente een krachtig signaal aan de federale overheid. We hopen dat een bezoekje brengen aan familie over de grens snel zal worden toegelaten.”

Op dit moment is het binnen België toegelaten dat één huishouden maximaal vier dezelfde personen mag ontvangen, al dan niet behorende tot hetzelfde huishouden, mits rekening te houden met de social distancing van 1,5 meter. Door de vraag van de gemeenteraad in te willigen zou ook een familiebezoek over de grens mogelijk worden onder dezelfde voorwaarden als in België.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Coronavirus

Het weer in Limburg
maandag 06 juli 23:13 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 13.3 °C W 1 Min: 13 Max: 18
Evenementen