Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
jongNBE ondersteunt War Child bij campagne Doorbreek het zwijgen
zondag 31 mei 15:30

De blazers van het jongNBE (jong Nederlands Blazers Ensemble) ondersteunen de komende maand de campagne van War Child Doorbreek het zwijgen.

In Nederland leeft iedereen al 75 jaar in vrijheid, maar 149 miljoen kinderen groeien op in oorlogsgebieden. Met deze campagne wil War Child zoveel mogelijk geld ophalen voor deze kinderen, zodat zij weer kunnen genieten van samen spelen, sporten en muziek maken. Om het zwijgen te doorbreken en de kracht van de muziek door te geven.

Doneren is mogelijk via https://actie.voorwarchild.nl/actie/jong-nbe.

Donateurs die vóór 25 juni bijdragen aan deze actie, maken kans op een huiskamerconcert van het jongNBE, zodra dat weer mogelijk is.

Vanavond (Zondag 31 mei ) 21.30 uur zendt SBS6 het slotdeel uit van de documentaire Kinderen in Oorlog, 75 jaar later. Hierin vertellen bekende Nederlanders als Hanneke Groenteman, Philip Freriks en Sjaak Swart hun verhaal over de pijn van de oorlog en dat het vaak tientallen jaren heeft geduurd, voordat ze er openlijk over konden praten. Zij benadrukken hoe belangrijk het is dat de kinderen die nu in oorlogsgebieden opgroeien zo snel mogelijk steun krijgen bij het omgaan met hun pijn en ervaringen.

Het jong Nederlands Blazers Ensemble, kortweg jongNBE, is een ensemble van jonge talentvolle musici van de Nederlandse conservatoria, sommigen al klaar, anderen nog midden in hun opleiding. Het ensemble bestaat uit 10 musici (fluit, hobo, klarinet, fagot, hoorn, trompet, saxofoon, (bas)trombone, slagwerk en contrabas/basgitaar) en wordt gecoacht door ervaren musici van het NBE.

Zie: https://www.youtube.com/watch?v=YyQhlrX1u0o&feature=youtu.be
Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:
Het weer in Limburg
dinsdag 14 juli 07:59 Zwaar bewolkt Maastricht 14.1 °C ZZW 2 Min: 13 Max: 19
Evenementen