Home > Waarom fietsen of wandelen naar je werk zo goed is

Waarom fietsen of wandelen naar je werk zo goed is

jun 9, 2020 | Maregio

Auto het populairst
Britse onderzoekers hebben data vergelijken van 300.000 mensen. Deze mensen werden maar liefst vijfentwintig jaar gevolgd. Twee derde van hen ging iedere werkdag met de auto, 19 procent koos voor de trein en 12 procent ging voor een wandeling met leren rugzak. Maar weinig Britten kozen voor de fiets, drie procent, een stuk minder dan in Nederland. De gemiddelde afstand naar het werk was 6,5 kilometer. Makkelijk te doen met de fiets, jammer dat veel mensen de auto kozen. 

Gezondheidsvoordelen
Want kies je voor de fiets dan heb je volgens de onderzoekers twintig procent minder kans om op vroege leeftijd te overlijden dan iemand die elke dag met de auto komt. Het risico om te sterven door hart- en vaatziekte ligt bijna een kwart lager. En hoe zit het met de kans op kanker? Die gaat met elf procent naar beneden. Loop je elke dag met je waterdichte rugzak naar het werk? Dan daalt de kans op kanker met zeven procent als je het vergelijkt met de mensen die de auto nemen.

Elke dag bewegen
Iedere dag minimaal dertig minuten matig intensief bewegen klinkt gemakkelijk, maar veel Nederlanders halen het niet. Door vijf dagen in de week lopend of fietsend naar je werk te gaan kom je een heel eind aan die dertig minuten beweging per dag. Naast de genoemde gezondheidsvoordelen in dit artikel krijg je van regelmatig bewegen bovendien energie. Na een paar weken voel je je al beter en heb je meer zin om dingen te ondernemen. Probeer eens om de auto wat vaker te laten staan en om lopend of fietsend met je anti diefstal rugzak naar het werk te gaan.