Home > Voorkom stress op het werk met deze vijf tips

Voorkom stress op het werk met deze vijf tips

jun 12, 2020 | Maregio

1. Zoek uit wat de oorzaak is 

Is er iemand op het werk waarmee de samenwerking stroef verloopt? Ga dan het gesprek aan. Heb je moeite met bepaalde werktaken? Praat met je baas of begin er gewoon aan. Het belangrijkste bij stress is om te achterhalen waar het vandaan komt. Op die manier kan je er iets aan doen waardoor je je zelfverzekerder voelt. Steek je de kop in het zand dan bouwt de stress zich waarschijnlijk nog meer op. Doe daarom iets aan je problemen. 

2. Slapen

Het is niet altijd makkelijk om goed te slapen wanneer je last hebt van stress. Je geest blijft erg gespannen wanneer je slecht slaapt. Wanneer je goed uitrust ben je emoties veel beter de baas. Je maakt je bijvoorbeeld een keertje niet druk over de rondslingerende fjallraven rugzak van je huisgenoot. Slaap geeft je bovendien energie en dat heb je nodig om stress aan te pakken en productiever te zijn op het werk.  

3. Doe leuke dingen

Net zoals slaap is het aan te raden om overdag tijd voor jezelf te nemen. Het is niet goed om altijd maar met je werk bezig te zijn. Neem tijd voor dingen die je leuk vindt. Of ga samen met iemand anders een nieuwe fjallraven kanken rugzak uitzoeken en praat over je emoties. Het helpt om je stress te verminderen. Kan je geen luisterend oor vinden? Het helpt ook om gevoelens op te schrijven. 

4. Maak prioriteiten lijstjes

Heb je moeite om je werk te structureren? Bedenk welke taken het eerste af moeten en zet die op een rij. Hiermee creëer je rust in je hoofd. Door alles te noteren heb je een duidelijk overzicht en weet je waar je moet beginnen. Door controle over je werk te hebben haal je het beste uit jezelf naar boven. 

5. Ga bewegen

Iedere dag minstens een half uur bewegen is goed voor je fysieke en mentale gezondheid. Bovendien helpt sporten om je te ontspannen. Zoek uit wat bij je past, want uiteraard helpt het niet om met tegenzin te gaan wandelen met een fjallraven rugzak. Nee, doe iets waarbij je je goed voelt en je stressniveau daalt gelijk.