Home > Vier tips om je concentratie op het werk te verbeteren

Vier tips om je concentratie op het werk te verbeteren

jun 15, 2020 | Maregio

Tip 1: doe tussendoor wat anders

Heb je een opdracht af? Maak dan even een wandeling naar de koffieautomaat of begin een praatje met een collega. Het zorgt ervoor dat je een nieuwe opdracht met een fris hoofd begint. Waak ervoor dat je niet rond gaat hangen op social media of onnodige spullen zoals een eastpak tas op internet gaat kopen. Het kost meer tijd dan je denkt en van dit soort activiteiten wordt je hoofd niet helder. Hou het bij een korte wandeling of praatje. 

Tip 2: kies werk wat je leuk vindt 

Dat klinkt heel gemakkelijk, maar het is zo dat als je werk hebt wat je leuk vindt het je minder moeite kost om je de hele dag te concentreren. Ligt je passie bij schrijven? Dan heb je zelden te maken met een writer’sblock. Is schrijven niet jouw ding? Dan kost het maken van een tekst heel veel tijd en moeite. De concentratie is dan ver te zoeken. 

Tip 3: ga eens mediteren

Mediteren? Jazeker, wanneer je gaat mediteren heeft dat effect op meerdere gebieden. Je versterkt je immuunsysteem, je bloeddruk gaat omlaag en je vermindert het risico op ziektes. Ook heb je minder kans op een depressie. En het helpt natuurlijk bij het concentreren.  

Tip 4: maak een to-do lijstje

Wanneer je met je laptoptas dames binnenkomt op kantoor is het verstandig om meteen te bepalen wat je prioriteiten voor die dag zijn. ’s Ochtends ben je nog fris en fruitig en daarom is het verstandig om meteen te beginnen met het werk wat als eerste af moet. Zorg er daarbij voor dat je zo min mogelijk wordt afgeleid. Dus niet gaan shoppen op internet voor nog een rugtas. Weet je van jezelf dat je op vrijdag niet meer zo productief bent? Bewaar dan kleine en makkelijke taken voor die dag. Zo kan je op een ‘mindere dag’ toch productief zijn.