Home > Drink genoeg, maar hoeveel is dat bij warm weer?

Drink genoeg, maar hoeveel is dat bij warm weer?

jun 15, 2020 | Maregio

Tip 1: neem altijd water mee

Water drinken is de beste optie, wanneer het om je gezondheid gaat. Water bevat namelijk geen calorieën en het komt zo uit de kraan. Niet duur. Vul een flesje en neem dat mee wanneer je de deur uitgaat, want het is handig om altijd iets te drinken bij je te hebben, zeker met warm weer. Ga je met je kind op pad? Neem dan een flesje water in je Burkely tas mee. 

Tip 2: drink elk uur 

Wist je dat een volwassene per dag zo’n 1,5 tot 2 liter vocht nodig heeft? Bij warmte is het volgens het Voedingscentrum verstandig om 2 liter per dag te drinken. Een kind heeft minimaal 1,5 liter vocht nodig. Vandaar dat er vaak heel wat pakjes drinken in een rugtas kind worden gestopt. Sommige mensen hebben echter bijna nooit dorst. Wen jezelf daarom aan om ieder uur een glaasje water de drinken. Drink niet teveel suikerrijke dranken, want daar zitten behoorlijk wat calorieën in. 

Tip 3: extra letten op baby’s

Baby’s die borstvoeding drinken hoeven geen extra water, want bij warm weer wordt moedermelk uit zichzelf waterig. Extra aanleggen is verstandig. Krijgt de baby flesvoeding dan is het raadzaam om bij warm weer een paar lepeltjes water te geven. Neem daarom altijd water mee in je luiertas. Mocht je je zorgen maken neem dan contact op met de huisarts of het consultatiebureau.  

Tip 4: let op tekenen van uitdroging

Hoe weet je eigenlijk of je te weinig hebt gedronken? Je merkt het aan de aantal keren dat je plast. Is dat een stuk minder en is je urine erg donker van kleur dan weet je zeker dat je te weinig hebt gedronken. Daarnaast zweet je minder, kan je een licht gevoel in je hoofd krijgen, staat je huid erg strak en kan je het bewustzijn verliezen. Heb je deze symptomen en ben je suf en verward? Neem dan contact op met je huisarts.