Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Corendon vliegt vanaf 10 juli weer naar Turkije, ook vanaf Maastricht Aachen Airport
vrijdag 26 juni 15:30

Ondanks dat het reisadvies van de Nederlandse overheid voor Turkije vooralsnog op ‘oranje’ staat, wat inhoudt dat niet-essentiële reizen worden afgeraden, start Corendon vanaf vrijdag 10 juli weer met vakantievluchten naar Antalya, Bodrum en Dalaman.

Corendon laat het volgende weten aan haar reizigers:

De beslissing om weer te beginnen, is genomen na intensief overleg met de Turkse autoriteiten. Het aantal coronabesmettingen in het kustgebied waar u als vakantieganger verblijft is zeer laag en op Turkse vliegvelden en in de toeristische hotels gelden strikte protocollen om uw welzijn en gezondheid te waarborgen. De medische voorzieningen in de toeristengebieden in Turkije staan op een hoog niveau en de Nederlandse ziektekostenverzekering is ook in Turkije geldig, zelfs in het uiterst onwaarschijnlijke geval dat u besmet zou raken.

Waarom is het reisadvies voor Turkije oranje?

Momenteel geldt er in Nederland nog een ‘oranje’ reisadvies voor geheel Turkije. Dat betekent dat het Ministerie van Buitenlandse Zaken alle niet-essentiële reizen afraadt. Dit advies lijkt niet specifiek gebaseerd op de gezondheidssituatie in de Turkse badplaatsen. Het lijkt eerder het gevolg van het beleid om voor alle landen buiten Europa – met uitzondering van de Caribische landen binnen ons eigen koninkrijk – vooralsnog het reisadvies op oranje te houden. Het lage aantal besmettingen in en om de Turkse badplaatsen, zou een versoepeling van het reisadvies rechtvaardigen zoals dat inmiddels ook voor vrijwel alle zuidelijke vakantielanden binnen de Europese Unie het geval is.

Moet ik na afloop van mijn vakantie in thuisquarantaine?

Zolang er sprake is van een oranje reisadvies, moeten Nederlanders die terugkeren uit Turkije twee weken in thuisquarantaine. Om dit te vermijden, biedt Corendon u de mogelijkheid om een dag voor vertrek uit Turkije of direct na de terugvlucht gratis een snelle corona pcr-test (corona-test) te ondergaan. Als het virus niet wordt aangetroffen, is thuisquarantaine daarna uiteraard niet nodig. Meer informatie hierover vindt u hier: https://www.corendon.nl/pcr .

Biedt Corendon een terughaalgarantie, als daar aanleiding toe is?

Op al haar vakantiereizen biedt Corendon de absolute garantie dat vakantiegangers kosteloos worden teruggebracht naar Nederland als er zich een situatie mocht voordoen die daar aanleiding toe geeft. Deze terughaalgarantie geldt uitsluitend voor klanten die bij ons een vakantie met hotelverblijf boeken. Als vakantiegangers een losse vlucht boeken, geldt deze garantie niet, zoals dat ook bij andere luchtvaartmaatschappijen niet het geval is.

Ben ik verzekerd als ik op vakantie naar Turkije ga, terwijl er een oranje reisadvies is?

Ziektekostenverzekering: Nederlandse ziektekostenverzekeringen dekken medische kosten in het buitenland tot een maximum van het tarief in Nederland, ook als een behandeling verband houdt met het coronavirus, ongeacht het geldende reisadvies. De medische voorzieningen die door de Turkse overheid worden verzorgd, staan goed aangeschreven terwijl de kosten betrekkelijk laag zijn. Om die reden gaan er jaarlijks ruim een miljoen buitenlanders speciaal naar Turkije voor medische behandelingen.

Reisverzekering: De meeste reisverzekeraars, inclusief de Unigarant-reisverzekering die door Corendon wordt aangeboden, verlenen ook dekking bij een oranje reisadvies behalve voor kosten die direct verband houden met de reden waarom het reisadvies oranje is. Als dat corona is, dan dekt de reisverzekeraar die kosten niet, maar de ziektekostenverzekering wel. Kosten van andere medische behandelingen die niets met corona te maken hebben, zijn wel verzekerd, net zoals alle andere normale risico’s die door de reisverzekering worden gedekt. We raden u aan om zorgvuldig na te gaan of dit ook voor uw reisverzekering geldt.

Hoe veilig is de situatie in de Turkse badplaatsen?

De Turkse hotels en dan met name de grote all-inclusive resorts behoren zonder twijfel tot de meest professionele vakantiehotels van het Middellandse Zeegebied. Dat betekent dat niet alleen alles in het teken staat van een onbezorgde vakantie, maar in deze bijzondere tijden ook van maximale hygiëne en veiligheid. De Turkse autoriteiten hebben zeer strikte en gedetailleerde protocollen vastgesteld waaraan ieder hotel moet voldoen. Daarin wordt onder andere geregeld dat alle publieke ruimtes nog vaker en grondiger worden schoongemaakt dan normaal en dat het overal in het hotel mogelijk is om voldoende afstand te houden van andere vakantiegangers. Om die reden kunnen ook lang niet alle kamers in de hotels worden bezet. Pas als hotels en restaurants kunnen aantonen dat ze aan alle vereisten voldoen, krijgen ze een health & safety-certificaat van de overheid. Corendon werkt uitsluitend met gecertificeerde hotels.

Ik heb een vakantie geboekt naar Turkije maar ik wil niet; wat moet ik doen?

Het antwoord voor klanten met een vertrekdatum tot en met 31 augustus 2020:

Op basis van onderzoek onder onze eigen klanten, hebben we vastgesteld dat het grootste gedeelte van onze klanten deze zomer graag willen afreizen naar Turkije, ook al is het reisadvies nog niet versoepeld. Maar we willen u uiteraard niet verplichten om naar Turkije op vakantie te gaan. U heeft een brief van ons ontvangen waarin staat beschreven wat uw opties zijn. Wanneer u liever (kosteloos) wilt annuleren of wilt omboeken naar een andere bestemming of een latere vertrekdatum dan kunt u dit uiterlijk tot en met vrijdag 3 juli aan ons doorgeven via het volgende webformulier: https://corendon.wufoo.com/forms/omruilen-geboekte-turkije-vakantie/ . Wanneer we vrijdag 3 juli geen reactie van u hebben ontvangen, gaan we ervan uit dat u ervoor kiest om uw geboekte vakantie door te laten gaan.

Het antwoord voor klanten met een vertrekdatum vanaf 1 september 2020:

Wij gaan ervan uit dat uw vakantie tegen die tijd gewoon door kan gaan. We berichten u hier in een later stadium per mail over. Wanneer u uw boeking zou willen wijzigen of annuleren gelden de reguliere reisvoorwaarden.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Coronavirus

Vakantievluchten

Het weer in Limburg
maandag 06 juli 23:06 Mix van opklaringen en middelbare of lage bewolking Maastricht 13.9 °C W 1 Min: 13 Max: 18
Evenementen