Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Coronavirus Update 27 juni
zaterdag 27 juni 14:00

2 patiënten overleden, 1 nieuwe patiënt, 71 positief geteste personen.

Sinds 26 juni zijn er 71 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op COVID-19. Er is 1 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis is opgenomen (geweest). Er zijn 2 personen als overleden gemeld. Deze patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld.

Sinds 1 juni kan iedereen met klachten zich laten testen. Omdat het aannemelijk is dat niet alle mensen met COVID-19 zich laten testen, zullen de werkelijke aantallen in Nederland waarschijnlijk hoger zijn dan de aantallen die hier genoemd worden.

Actuele cijfers COVID-19: 27 juni 2020

Positief geteste personen 50.074* (+71)

Ziekenhuisopnames 11.868 (+1)

Overleden personen 6.105** (+2)

*Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt.

** Er is een vertraging tussen de dag van ziekenhuisopname of overlijden en de dag waarop dat gerapporteerd wordt.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:
Het weer in Limburg
maandag 06 juli 21:25 Zwaar bewolkt Maastricht 15.8 °C NW 2 Min: 13 Max: 18
Evenementen