Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Speeldagenkalender Keuken Kampioen Divisie 2020-2021 afgerond
maandag 29 juni 08:30

De KNVB heeft, na gesprekken met alle betrokkenen te hebben gevoerd, de speeldagenkalender voor de Keuken Kampioen Divisie voor het seizoen 2020/’21 kunnen afronden. In de kalender is maximale flexibiliteit nagestreefd met het oog op mogelijke interrupties door bijvoorbeeld een tweede coronagolf.

Jan Bluyssen, manager competitiezaken betaald voetbal: “Corona heeft ons geleerd dat we in een nieuwe realiteit en met nieuwe onzekerheden leven. Ook bij onverwachte onderbrekingen willen we de competitie kunnen uitspelen. Hiervoor hebben we extra momenten ingebouwd waarop wedstrijden kunnen worden ingehaald. We hebben bovendien de mogelijkheid gecreëerd om uit te kunnen wijken naar andere regio’s in Nederland, mochten ergens regionale beperkingen gelden. Verder stonden vooral de wensen van de clubs en de zendgemachtigden centraal bij het opstellen van de nieuwe speeldagenkalender.”

Klik hier voor de speeldagenkalender.

Kort gezegd betekent de nieuwe speeldagenkalender voor de Keuken Kampioen Divisie dit:

De Keuken Kampioen Divisie start op 28/29/30 augustus.

In de Keuken Kampioen Divisie wordt gedurende de eerste periode op vrijdag tot en met dinsdag gevoetbald. Ook dat is nadrukkelijk een wens van de clubs. Na die periode is vooralsnog de vrijdag de vaste speeldag en wordt er nog een keer op maandag (5 april, Tweede Paasdag) en een keer op zondag (3 januari) gespeeld.

De Keuken Kampioen Divisie ligt stil van 18 december tot 3 januari. Of er sprake is van een echte winterstop valt nog te bezien, eventuele afgelaste wedstrijden moeten in deze periode worden ingehaald.

De laatste speelronde van de Keuken Kampioen Divisie is op 14 mei.

Het aantal wedstrijden van de Keuken Kampioen Play-Offs wordt gehalveerd. Er worden alleen enkele wedstrijden afgewerkt. De vier periodekampioenen en daarnaast de twee hoogste geklasseerde clubs gaan samen met de nummer 16 van de Eredivisie in deze Keuken Kampioen Play-Offs spelen.

Wedstrijden tegen topclubs worden waar mogelijk verspreid over het gehele seizoen. Daarnaast kunnen alle clubs aangeven wat voor hen twee mooie tegenstanders zijn voor uit- en thuisduels. Deze wedstrijden worden dan – net als de derby’s en de wedstrijden die het afgelopen seizoen niet zijn gespeeld – zo veel mogelijk later in het competitieprogramma geplaatst, in de hoop dat er tegen die tijd weer met volle stadions mag worden gevoetbald. Om sportieve redenen wil de KNVB dat elke club minimaal 14 of 15 tegenstanders heeft getroffen voor het einde van de eerste seizoenshelft.

Voor de nadere invulling van de speeldagenkalender met de exacte wedstrijden en speeltijden volgt nog afstemming met de ECV, CED, clubs, zendergemachtigden en de lokale autoriteiten. Daarna kan het definitieve speelschema tweede helft juli bekend worden gemaakt.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Stadion De Geusselt

Keuken Kampioen Divisie

Het weer in Limburg
maandag 06 juli 21:48 Zwaar bewolkt Maastricht 15.4 °C WNW 2 Min: 13 Max: 18
Evenementen