Home > Uitzien naar hét bierfestival van Maastricht in 2021

Uitzien naar hét bierfestival van Maastricht in 2021

jun 29, 2020 | Maregio

Bijzondere band van Maastricht met speciaalbier
Al vele eeuwen heeft Maastricht een bijzondere band met speciaalbier. Dit heeft er waarschijnlijk ook mee te maken dat Maastricht op de grens met België ligt. België is natuurlijk hét land van de speciaalbieren. Zo kent België de meeste brouwerijen die speciaalbieren brouwen en enkele Belgische brouwerijen staan jaar na jaar in de top drie met beste bieren ter wereld. Nederland loopt het gebied van speciaalbier achter op België, maar is wel met een inhaalslag bezig. In Nederland loopt Maastricht voorop als het gaat om brouwerijen die speciaalbier brouwen. Ooit stonden er in Maastricht 52 verschillende brouwerijen die elk hun eigen bier brouwden. Met de toegenomen populariteit van speciaalbier in Nederland speelt Maastricht wederom een belangrijke rol. Het aantal kleine particuliere brouwerijen schiet hier als paddenstoelen uit de grond. Het bierfestival in Maastricht is een uitgelezen kans voor liefhebbers om met al die Maastrichtse bieren in aanraking te komen.

Biervereniging PINT Regio Limburg
Het bierfestival wordt mede georganiseerd door Biervereniging PINT. PINT is een afkorting van Vereniging Promotie INformatie Traditioneel Bier. De vereniging is opgericht na het organiseren van het eerste bierfestival in Maastricht in 2007. Doelstelling van de vereniging is om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met binnenlandse en buitenlandse speciaalbieren. Het door hen georganiseerde bierfestival bleek een daverend succes en sindsdien is het bierfestival van Maastricht een traditie. De organisatie van het festival is één van de belangrijkste activiteiten van PINT. PINT is de paraplu waar diverse lokale Limburgse bierverenigingen onder vallen. Lokaal worden er in heel Limburg diverse activiteiten georganiseerd, zoals regelmatig een proeverij bij een brouwerij.

Bierfestival van 2021
Juist omdat in 2020 zoveel evenementen zijn afgelast, zal de verwachte animo om het bierfestival in 2021 te bezoeken groot zijn. Niet alleen voor de Limburgers zelf, ook vanuit heel Nederland, België en Duitsland zullen er veel mensen op het festival afkomen. Een goede voorbereiding is dan raadzaam, net als reizen per fiets of het ov. Dan kan er tenslotte ook daadwerkelijk van al die biertjes genoten worden. En de auto wat vaker laten staan scheelt ook weer slijtage en levert een lagere kans op ongevallen op. Dat scheelt weer in de autoverzekering. Alleen maar voordelen dus. Een alternatief is een hotelovernachting in Maastricht. Ook al geen slecht idee.