Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
 
Roermondse judoleraar Nol Hofman stopt ermee
woensdag 01 juli 00:00

Jarenlang was de club een begrip in de wijk het Veld. De 70-jarige judoleraar Hofman begeleidde daar veel kinderen en jongeren met problemen. Zo zei hij jaren geleden in een interview: "Ik hou ze van de straat en op het rechte pad."

Door de coronacrisis kreeg Hofman geen contributie meer binnen en werd het bijna onmogelijk om de bijna 2000 euro huur voor de gemeente op te hoesten. Ook heeft Hofman te kampen met gezondheidsproblemen. De dochter van Hofman, Bianca, laat weten dat haar vader veel verdriet heeft van de noodzakelijke beslissing. De judoleraar stond ruim 35 jaar op de mat om les te geven.

Ongeveer 100 leden zullen op zoek moeten naar een nieuwe judoclub. Een deel van de leden kan terecht bij de zoon van Nol, Giovanni. Hij is een sportschool begonnen in Susteren.

Het weer in Limburg
maandag 03 augustus 19:13 Zwaar bewolkt Maastricht 18.7 °C N 4 Min: 11 Max: 21
Evenementen