Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
 
Goals gezocht: Limburgse clubs speuren naar topschutters
donderdag 02 juli 00:00

Van de 122 competitiegoals die door spelers van de Limburgse clubs afgelopen seizoen gemaakt werden, zijn inmiddels 83 doelpunten verdampt: meer dan twee derde van alle treffers is 'vertrokken'. Iedere club is haar topscorer van het afgelopen seizoen kwijt.

Vooral de clubs in de Eredivisie moeten hun vizier op doelpuntenmakers richten. Fortuna scoorde afgelopen seizoen 27 maal, maar door het vertrek van onder meer Mark Diemers (7 goals), Amadou Ciss en Vitalie Damascan (beide 6) is een groot deel van de productie vertrokken: 22 goals in totaal, ofwel ruim 81 procent.

Van de spelersgroep die binnenkort aan de trainingen voor het nieuwe seizoen begint, scoorde alleen Bassala Sambou meer dan één goal: twee stuks. Het is geen geheim dat Fortuna het elftal op meerdere vlakken, en zeker in de aanvalslinie, wil gaan versterken.

VVV-Venlo scoorde in de afgelopen jaargang nog moeizamer dan Fortuna en zag in de afgelopen weken van de 24 gemaakte treffers er 17 vertrekken: Johnatan Opoku (6 goals), Peter van Ooijen (5), Oussama Darfalou (3), Elia Soriano (2) en John Yeboah (1) zoeken hun heil elders. Van de overgebleven selectie scoorde alleen Evert Linthorst (4 doelpunten) in het afgelopen seizoen vaker dan één keer.

Technisch manager Stan Valckx van VVV maakt zich echter geen zorgen. "De afgelopen jaren zijn we vaker veel aanvallers kwijtgeraakt", zegt hij. "Het vertrek van jongens als Lennard Thy, Torino Hunte en Vito van Crooy hebben we ook weten op te vangen." Mogelijk is het huren van aanvallers van grotere clubs weer een uitkomst. "Die worden weer bij ons aangeboden. Daarnaast hebben we andere goede kandidaten", zegt Valckx. VVV versterkte zich al met de aanvallers Guus Hupperts en Jafar Arias.

In de Keuken Kampioen Divisie gaan de Limburgse clubs ook op zoek naar nieuwe doelpuntenmachines. Anthony van den Hurk nam bij MVV de helft van alle goals voor zijn rekening, terwijl hij niet eens het seizoen afmaakte bij de Sterrendragers. Doordat naast Van den Hurk ook Joshua Holtby, Thijmen Goppel, Serhat Kot en Facundo Bonifazi komend seizoen niet meer in de Geusselt spelen, verliezen de Maastrichtenaren 65 procent van hun doelpuntenproductie.

De enige spelers in de huidige selectie die in het afgelopen seizoen wél het netje lieten bollen, zijn Joeri Schroijen (8 goals), Luc Mares (3) en Koen Kostons (1).

Bij Roda was Ike Ugbo met 13 goals afgelopen seizoen de topschutter. Hij keert terug naar Chelsea. Met Roland Alberg (9 treffers) houdt Roda nog wel één veelscorende speler over, maar ook in Kerkrade valt meer dan de helft van de gemaakte doelpunten weg. Roda scoorde weliswaar meer dan iedere andere Limburgse club, maar de 36 geel-zwarte treffers zijn nog steeds een relatief laag aantal.

De - via MVV - van ADO overgenomen Thijmen Goppel is weliswaar als aanvallende versterking binnengehengeld, maar staat meer bekend als aangever dan als afmaker.

Het weer in Limburg
maandag 03 augustus 19:03 Zwaar bewolkt Maastricht 19.4 °C NNW 4 Min: 11 Max: 21
Evenementen