Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
 
Video: Stein en Wijmenga blij met eerste hardloopwedstrijd
donderdag 02 juli 00:00

De Heidekamppark Time Run werd een prooi voor Roel Wijmenga. Hij legde de vijf kilometer in een tijd van 14 minuten en 37 seconden af, goed voor een nieuw parcoursrecord.

De opzet van de hardloopwedstrijd was anders dan gebruikelijk. Waar normaliter alle atleten tegelijkertijd van start gaan, startten de lopers nu één voor één. Zo konden zij onderling voldoende afstand houden. Ook aan toeschouwers werd gevraagd de coronamaatregelen in acht te nemen.

De organisator van de loop, Stichting Ultraloop Stein, stelde in de afgelopen week alles in het werk om de landelijke primeur binnen te halen. Doordat de gemeente Stein snel wilde meewerken met het verlenen van de vergunning, lukte dat.

Wijmenga gold op voorhand al als topfavoriet om de eerste loop sinds lange tijd te winnen en slaagde daar, ondanks de aangepast wedstrijdopzet, met verve in. Marco van der Stel bleek een goede nummer twee: ook hij had minder dan een kwartier nodig om het parcours af te leggen.

Het weer in Limburg
maandag 03 augustus 19:05 Zwaar bewolkt Maastricht 19.4 °C NNW 4 Min: 11 Max: 21
Evenementen