Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Trouwbranche in zwaar weer: 1 op de 3 leveranciers verwacht 2021 niet te halen
vrijdag 03 juli 14:30

Van alle trouwleveranciers verwacht 37,6% het einde van het jaar niet te halen als er niets verandert. Nog eens een kwart verwacht na de zomer van 2021 nog te bestaan als de coronacrisis aanhoudt.

Dit en meer blijkt uit onderzoek van trouwplatform ThePerfectWedding.nl onder 1.300 trouwleveranciers, waaronder bijvoorbeeld trouwlocaties, trouwambtenaren, fotografen en weddingplanners.

Branche loopt nu al € 385 miljoen omzet mis

De Nederlandse trouwbranche loopt door de coronacrisis tot nu toe al €385 miljoen omzet mis. Dat omvat 56,8% van de totale omzet van de branche in 2020. Met name ondernemers in trouwvervoer lopen veel verwachte omzet mis: 73,8%. Weddingplanners missen ongeveer twee derde van hun omzet over 2020 (68,3%). Ook trouwambtenaren, stylisten en verkopers van decoratie hebben in 2020 sterk afgenomen inkomsten (64,7% van de omzet).

Die misgelopen omzet loopt dit jaar mogelijk nog verder op. Bruidsparen verplaatsten hun bruiloft in veel gevallen  naar een datum in 2021, maar ook naar het najaar van 2020 werden bruiloften verplaatst. De belangrijkste reden voor uitstel is voor hen 1,5 meter afstand houden tot gasten, een maatregel die voorlopig nog niet lijkt te verdwijnen.

Meer dan 100 gasten bij slechts 42% locaties mogelijk

Ook al zijn er nu meer gasten welkom bij een bruiloft, slechts 42% van de locaties kan meer dan 100 gasten ontvangen op minstens 1,5 meter afstand tot elkaar. 28% van de trouw- en feestlocaties kan zelfs minder dan 50 gasten ontvangen.

9 op de 10 leveranciers hebben overheidssteun nodig

Van alle trouwleveranciers zegt bijna negen op de tien dat overheidssteun nodig is om rond te komen (88,1%). Desondanks geeft 47,2% van hen aan alsnog voor het einde van het jaar in financiële problemen te komen. Met name onder trouwfotografen is de situatie schrijnend: 92,6% zegt ook met de huidige overheidssteun het einde van het jaar niet te halen.

In totaal geeft 19,8% van de leveranciers aan niet in aanmerking te komen voor overheidssteun. Zij zouden een SBI-code hebben waarvoor de overheidssteun niet beschikbaar wordt gesteld, geen eigen bedrijfspand of onvoldoende vaste lasten.

Hoe komt de trouwbranche deze tijd door?

Sarah Glasbergen, oprichtster van ThePerfectWedding.nl, noemt enkele suggesties die de trouwbranche nu kunnen helpen: “Trouwleveranciers moeten samen met bruidsparen naar oplossingen zoeken voor hoe ze van een bruiloft juist in deze tijd een onvergetelijk feest kunnen maken!”

“Bruidsparen kunnen hun leveranciers daarnaast helpen door een vooruitbetaling te doen, als ze deze kunnen missen. Ook zie ik een belangrijke rol voor de overheid, want de huidige steunmaatregelen blijken de branche onvoldoende te helpen. Als er meer naar deze branche gekeken kan worden zoals naar de horeca, dan zijn we al een stuk verder!”

Kijk voor meer onderzoeksresultaten op https://www.theperfectwedding.nl/informatie/trouwbranche-invloed-corona  

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:
Het weer in Limburg
zaterdag 08 augustus 19:56 Zwaar bewolkt Maastricht 33.2 °C NO 3 Min: 18 Max: 34
Evenementen