Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
 
Naast Verstappen nog een Limburger in F1-wereld actief
donderdag 02 juli 00:00

De 45-jarige Limburger is verbonden aan het Formule 1-team van Sauber. Hij is als afdelingschef verantwoordelijk voor de fabricage van alle carbononderdelen van de Zwitserse bolide. Simpelweg zijn dat bijna alle onderdelen die van de buitenkant zichtbaar zijn. Carbon is een veelgebruikt materiaal in de Formule 1.

Salden woont al vele jaren in Zwitserland op een steenworp afstand van de Sauberfabriek in Hinwil. Door de uitbraak van corona en de drukte in de fabriek is hij al een halfjaar niet meer op bezoek bij zijn ouders geweest. Nu het team en ook de Formule 1-bolides zijn afgereisd naar de eerste Grand Prix in Oostenrijk heeft hij eindelijk tijd gevonden om even in Obbicht op bezoek te gaan.

Salden volgt de races over het algemeen vanuit Zwitserland. Hij kijkt echter op een andere manier naar de beelden dan de gemiddelde racefan. "Ik let vooral op de auto van mijn eigen team en dan specifiek op de onderdelen. Zo kan ik aan de stand van de vleugels zien met welke specificaties ze rijden. Dat geeft mij dan weer informatie over hoe de auto is afgesteld."

Als er schade wordt gereden is het ook altijd spannend of de schade goed te herstellen is. "Het is al eens voorgekomen dat we na een crash een paar uur later in de fabriek het betreffende onderdeel aan het vervaardigen zijn, zeker als het om belangrijke onderdelen zoals het monocoque gaat."

Het contact met de coureurs is beperkt door het drukke programma van rijders. Een aantal keren per jaar komen ze in de fabriek. De huidige kopman van het Alfa Romeo - Sauber F1-team, Kimi Räikkönen, heeft wel eens speciale wensen. Zo wilde hij tijdens het seizoen een ander stuur. Hij gaf zijn wensen door aan Salden, waarna deze aan de slag kon om een geperfectioneerd stuurwiel van carbon te maken.

Het weer in Limburg
maandag 03 augustus 20:18 Zwaar bewolkt Maastricht 18.5 °C NNW 4 Min: 11 Max: 21
Evenementen