Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
 
Pitlane over GP van Oostenrijk: 'Eerste race is altijd mooi'
donderdag 02 juli 00:00

"De Red Bull ziet er goed uit, en dan beginnen we nog in Oostenrijk ook. De kaarten zijn gunstig gedeeld, lijkt me", zegt L1's Formule 1-analist Xavier Maassen, die tegelijkertijd aangeeft dat de eerste race van een seizoen altijd een onvoorspelbaar karakter heeft.

De Mercedes blijft volgens Maassen echter de te kloppen auto. Hij houdt er rekening mee dat Ferrari door de mand gaan vallen. "Maar misschien hebben ze ons allemaal gefopt." Vrijdag beginnen de vrije trainingen voor de eerste grand prix van het uitgestelde Formule 1-seizoen.

Waarschijnlijk gaat het vrijdag regenen op het circuit in Spielberg. Dat zou de inleiding kunnen betekenen voor een spectaculair raceweekend. "Dan heeft niemand echt op het droog kunnen testen en dan wordt het gokken met welke set-up je gaat rijden in de kwalificatie. En wie weet valt er ook op zondag nog wel een spatje regen", zegt Maassen.

In de uitzending komt ook Maurice Salden aan het woord. Salden komt uit Obbicht en is verantwoordelijk voor alle carbon op de bolides van Alfa Romeo-Sauber. Hij legt uit hoe hij eraan bijdraagt dat Kimi Raikkonen en Antonio Giovinazzi straks wekelijks over een circuit kunnen scheuren. Waar hij vooral hoopt dat de auto's van zijn eigen team heel blijven, gunt hij provinciegenoot Verstappen de wereldtitel.

Pitlane is het online autosportprogramma van L1. In het programma, dat iedere donderdag vóór een grand prix verschijnt, bespreken sportverslaggever Sem Caelen en racecoureur Xavier Maassen de actuele ontwikkelingen in de autosport, wordt het circuit waarop Max Verstappen in actie komt geanalyseerd en zijn diverse reportages te zien.

De GP van Oostenrijk is zondag rechtstreeks te volgen via L1 Radio en een liveblog op 1Limburg.nl.

Het weer in Limburg
maandag 03 augustus 19:18 Zwaar bewolkt Maastricht 18.7 °C N 4 Min: 11 Max: 21
Evenementen