Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
‘Lanaken Bubbelt’ door de zomer
zondag 05 juli 11:00

De gemeente Lanaken heeft haar zomerprogramma ‘Lanaken Bubbelt’ voorgesteld. Cultuur, recreatie, sport en ‘je eigen gemeente ontdekken’ staan centraal in het aanbod, dat zowel op heel jonge als iets minder jonge deelnemers mikt. Heel wat activiteiten vinden plaats op verrassende locaties. Eén van de blikvangers is ‘kienen in de straat’.

Omwille van de coronacrisis zijn heel wat activiteiten en evenementen deze zomer afgelast. Niet alleen de grotere gemeentelijke evenementen in september zoals het Oldtimertreffen, de Limburg Fietsvierdaagse en de Maasrun kunnen dit jaar niet plaatsvinden. Ook tal van minder grote evenementen gaan niet door. Schepen van evenementen Jolein Martens: ”We zijn niet bij de pakken blijven zitten. Onze diensten hebben de koppen bij mekaar gestoken en hebben een mooi programma uitgewerkt met voor ieder wat wils. Er zijn concerten of andere culturele activiteiten, vaak op een verrassend mooie locatie. Belangrijk ook is de link die we leggen met de lokale middenstand in het geheel. Zo maken deelnemers aan de activiteiten kans op een prijzenpot van € 5.000 die integraal te besteden is in Lanaken.”

Cultuur outdoor

Op cultureel vlak opent het zomerprogramma met een optreden van ‘Buurman’ aanstaande donderdag 9 juli in het park Sint Pieter in Oud-Rekem. Verder zijn er nog optredens in park De Uilespiegel, is er 2 keer Cinéma Chateau in de Waterburcht en kun je naar de prachtige voorstelling ‘La place est Libre’ met paarden, honden en acrobaten op de evenementenweide van Domein Pietersheim.

(Her)ontdek Lanaken

Schepen van toerisme Sofie Martens: “Tijdens de coronacrisis hebben veel mensen al wandelend of fietsend hun eigen gemeente of de verdere regio ontdekt. Deze zomer bieden we de mensen de kans om Lanaken te (her)ontdekken aan de hand van verschillende wandel- en fietszoektochten. Er is ook een erfgoedfietstocht uitgestippeld die je langs de mooiste historische plekjes in Lanaken brengt. Ook amateurfotografen kunnen zich uitleven in een fotowedstrijd in het kader van Lanaken Bubbelt. De mooiste foto’s zullen dit najaar als kers op de taart een forum krijgen in een tentoonstelling in het cultureel centrum.”

Schepen van Milieu Christel Gorissen: ”We leggen ook de link met de natuur door 2 opmerkelijke wandelzoektochten. Bij één zoektocht staat de bever centraal. Deze gaat door in natuurgebied de Hoefaert. In de Vallei van de Ziepbeek is een wandelzoektocht uitgewerkt in het teken van de gladde slang. Het zijn twee wandelzoektochten met een verrassend thema die hopelijk heel wat mensen prikkelen om deze mooie omgeving te gaan ontdekken”.

Alternatieve Limburg Fietsvierdaagse en Maasrun

Twee van de drie grote evenementen van september vinden in een alternatieve vorm plaats. Zowel aan de Limburg Fietsvierdaagse als aan de Maasrun kan je dit jaar toch nog deelnemen. Verspreid over 4 weken kan je telkens een themaroute fietsen naar het Maasland, door het Nationaal Park Hoge Kempen, Haspengouw of het Mergelland. Je kan ook de Maasrun op eigen houtje lopen mét mogelijkheid tot inschrijven, het uitprinten van een borstnummer én het posten van je prestatie op de sociale media. Een opvallende activiteit is ‘Kienen in de straat’. Op 4 plaatsen in Lanaken kunnen inwoners deze zomer voor hun eigen woning deelnemen aan een heuse kienavond in hun straat. De gemeente zorgt voor een geluidsinstallatie en leuke prijzen.

Link met de middenstand

Bij de samenstelling van het programma werd ook aandacht geschonken aan een link met de lokale middenstand. Schepen van economie Astrid Puts: ”De middenstand heeft harde noten te kraken gekregen tijdens de coronacrisis. In het zomerprogramma is voorzien in een mooie wandelzoektocht die zich volledig in het handelscentrum van Lanaken afspeelt. Ook voorzien we een mooie prijzenpot van € 5.000 grotendeels via het geschenkbonnensysteem van de gemeente maar ook zijn er enkele overnachtingen bij onze lokale logiesuitbaters te winnen. En deelnemers aan de alternatieve Limburg Fietsvierdaagse of de alternatieve Maasrun kunnen zichzelf trakteren op een terrasje tussendoor. Bij een aankoop voor € 5 krijgen zij een geschenkbon ter waarde van € 10. Op die manier wordt het prijzengeld integraal in onze eigen gemeente besteed.”

Schepen Jolein Martens: “We zijn heel blij dat we, ondanks de coronacrisis, onze inwoners alsnog een mooi programma kunnen aanbieden met tal van leuke activiteiten. Heel wat mensen zullen dit jaar wellicht in eigen gemeente ‘op vakantie gaan’. Met dit programma zetten we onze eigen gemeente volop in the picture en kan men alsnog – op veilige afstand van mekaar – genieten van heel wat leuke activiteiten in een prachtige omgeving.”

Het volledige programma is te vinden op www.lanakenbubbelt.be

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:
Het weer in Limburg
donderdag 26 november 21:31 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 4.5 °C ZZW 1 Min: 7 Max: 9
Evenementen