Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Gezocht: Deelnemers Manifestatie Revolt (14-25 jaar)
maandag 06 juli 12:00

Durf jij op te komen voor je mening en voor jouw idealen? Ga je de straat op om te protesteren? Ben je een wereldverbeteraar? Of hou je van dans en wil je werken met choreograaf Cecilia Moisio?

De Nederlandse Dansdagen en Maas theater en dans zijn op zoek naar jonge mensen (14 – 25 jaar) uit de regio Maastricht die mee willen doen aan de dans-manifestatie-film Revolt die op de Nederlandse Dansdagen in première gaat (oktober 2020).

Intro

In het najaar van 2021 gaat een nieuwe jongerenvoorstelling van Cecilia Moisio bij Maas theater en dans in première: Revolt (tournee sep – dec 2021). Revolt gaat over opstand, protesteren en je stem laten horen. In de aanloop naar de voorstelling zal Cecilia dit thema met de doelgroep, jongeren dus, onderzoeken in de vorm van een serie workshops en manifestaties, getiteld Revolt – Laboratorium.

Het eerste Laboratorium vindt plaats in Maastricht in het kader van de Nederlandse Dansdagen 2020 in september (de eerste 3 weekenden en gemiddeld 1 avond in de week). In verband met de maatregelen rondom het coronavirus vindt deze editie geheel digitaal plaats en maken we met de hele groep een dans-manifestatie-film die tijdens het festival online in première gaat. In Maastricht zoeken we 20 deelnemers.

De andere laboratoria zijn in Rotterdam, Amsterdam, Tilburg en Groningen. Wanneer en waar precies? Dat houden we nog even geheim.

Revolt

You’re never too young to make a change

Danstheatervoorstelling Revolt gaat over opstand en peer pressure. Over leugens van grote wereldleiders en het collectief ontkennen van de waarheid. En over het jezelf verschuilen achter de groep. Dus niet alleen commentaar op de huidige politiek, maar ook op onze collectieve gedragspatronen. Wil jij impact op de wereld en invloed op je eigen toekomst? Verandering begint bij jezelf en elke grote beweging is klein begonnen.

Laboratorium: Revolt

Cecilia Moisio doet voor haar voorstelling Revolt uitgebreid vooronderzoek in het Revolt Laboratorium: workshops en manifestaties met jongeren tussen de 14 en 25 jaar. Vervolgens verwerkt ze hun knelpunten met sociaal-politieke kwesties in de voorstelling.

De laboratoria bestaan uit interviews, workshops, repetities en een manifestatie in de vorm van een interactieve protestmars. We zoeken in elke stad 20 jongeren. Meedoen kost niets.

Planning Laboratorium Maastricht

Interviews, workshops, repetities zijn allemaal digitaal en dus vanuit ieders eigen huis:

zaterdag 5 september – sessie overdag

zondag 6 september – sessie overdag

woensdag 9 september – deelsessie avond

zaterdag 12 september – sessie overdag

zondag 13 september – sessie overdag

woensdag 16 september – deelsessie avond

zaterdag 19 september – sessie overdag

zondag 20 september – sessie overdag

woensdag 23 september – deelsessie avond

Let op: in het eerste weekend van oktober vinden er interviews plaats in een studio met Cecilia, die worden opgenomen voor in de uiteindelijke voorstelling. Cecilia selecteert in de loop van het project enkele jongeren.

Uiteraard komt de voorstelling in najaar 2021 ook naar Maastricht en daar wordt je als deelnemer van het Laboratorium voor uitgenodigd.

Doe jij mee? Laat je stem horen!

Wil jij meedoen aan de manifestatie in Maastricht? Dan ontvangen we graag een filmpje van jou (dat mag een simpel filmpje zijn, gemaakt met de telefoon), waarin je je stem laat horen. Maak bijvoorbeeld een persoonlijke manifestatie (30 tot 60 seconden) over iets dat jij belangrijk vindt. Dat kan een statement zijn, iets dat je voorleest, maar het mag ook bewegend / dansant, gezongen of in een andere vorm. Verras ons! Het thema mag je zelf kiezen, bijvoorbeeld milieu, feminisme of iets (anders) dat je nauw aan het hart ligt.

Mail jouw filmpje naar Remco Went via educatie@maastd.nl  en vermeld daarbij jouw naam, mailadres, telefoonnummer, huisadres, geboortedatum, lengte, opleiding en in welk jaar je zit. Ook ontvangen we graag een foto van je.

Wil je je alvast opgeven voor één van de andere steden? Dat kan ook. Noem de stad waar jij wilt meedoen alvast in de mail.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt met de financiële steun van Het BankGiro Loterij Fonds en Fonds21.

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Revolt

Het weer in Limburg
zaterdag 08 augustus 02:24 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 23.0 °C O 2 Min: 18 Max: 34
Evenementen