Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
 
Zweten en sleuren, het mag weer op de judomat
vrijdag 03 juli 00:00

De judoka's en de trainers hadden er lang naar uitgekeken. Sinds de uitbraak van het coronavirus hebben de judolessen binnen stilgelegen.

De groep judoka's betrad voor de eerste keer de mat in de nieuwe hal. De dojo werd het afgelopen jaar gebouwd omdat de vorige locatie te klein werd. In totaal ligt er bijna 500 vierkante meter judomat. Trainer Graat Weber is trots op de nieuwe locatie op sportpark 'In de Bandert'. "Het is nog niet helemaal af. Er is bijvoorbeeld nog geen verlichting in de kleedkamers. Maar het is geweldig om te zien dat er zo veel judoka's tegelijk de mat op kunnen."

Het gaat er tijdens de training meteen hard aan toe. Het zweet spat in het rond. Toch zijn de judoka's niet bang. "Nee, dat niet. Maar het is wel een beetje raar dat je zo dicht bij elkaar mag judoën, maar als ik naar de supermarkt ga moet ik goed op de anderhalve meter-regel letten."

Trainer Graat Weber is een gelukkig man. Op dit moment staat er een zeer talentvolle Limburgse generatie klaar voor de toekomst. Vaandeldragers zijn Mark van Dijk uit Egchel en Bart Weling uit Kerkrade. De talenten zijn geselecteerd voor het nationale trainingsprogramma op Papendal en gaan binnenkort verhuizen.

Het weer in Limburg
maandag 03 augustus 20:14 Zwaar bewolkt Maastricht 18.5 °C NNW 4 Min: 11 Max: 21
Evenementen