Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
SAB stelt vragen inzake terrasuitbreiding horeca Maastricht
maandag 06 juli 10:30

In een brief aan de gemeenteraad stelt SAB vragen over de veiligheid betreffende de terrasuitbreiding.

De gemeente Maastricht is de horecazaken in Maastricht die over een terras beschikken maar door de coronamaatregelen ernstig werden beperkt in hun capaciteit op de terrassen ruimhartig tegemoet gekomen om daar waar mogelijk de ondernemers hun terras te laten uitbreiden zonder extra precario belasting te heffen tot in ieder geval 1 september 2020.

De uitbreiding voor de ondernemers aan het Vrijthof is zelfs zover gegaan dat zij hun terrassen uit konden breiden tot op het plein zelf. Om e.e.a. in veilige banen te leiden heeft de gemeente Maastricht de oostelijke weg op het Vrijthof (direct grenzend aan de terrassen) volledig afgesloten voor alle verkeer zodat personeel en bezoekers veilig over de straat kunnen lopen die normaal door bussen, taxi’s, (brom)fietsers en overig verkeer wordt gebruikt. Alleen maar lof voor deze oplossing.

Echter op de Boschstraat doet zich eenzelfde situatie voor maar zijn volgens SAB geen aanvullende maatregelen getroffen. Tussen de terrassen op de Boschstraat wordt constant door auto’s, (brom)fietsers en overig verkeer gereden tussen de terrassen. Dit heeft al geleid tot zeer veel onveilige situaties voor horecapersoneel, bezoekers maar in hoge mate kinderen. Volgens SAB is de ruimte tussen de terrassen die lijkt op een weg geen weg in de zin van de wegenverkeerswet. Ergo er staat zelfs een bord dat alle verkeer komende uit de Gubbelstraat verplicht rechtdoor moet.

SAB maakt zich grote zorgen over de veiligheid op de Boschstraat zeker nu gezien de opening van brasserie Capital op de hoek van de Markt en Boschstraat er een heuse terrassenstraat is ontstaan in de Boschstraat.

De situatie ter plaatse zou eenvoudig verbeterd kunnen worden door maatregelen te treffen die gelijk zijn aan het Vrijthof zodat verkeer wordt geweerd tussen de gedeelde terrassen.

De fractie van SAB heeft dan ook enkele vragen:

1. Bent u op de hoogte van deze onveilige situatie ?

2. Kunt u zich vinden in de bevindingen van de fractie van SAB ?

3. Bent u bereidt om iets te doen aan deze onveilige situatie op de Boschstraat?

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

veiligheid

Horeca in Maastricht

Het weer in Limburg
zaterdag 08 augustus 01:40 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 23.7 °C O 2 Min: 18 Max: 34
Evenementen