Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
 
Corona zet streep door Vijlense deelname EK voor Bergdorpjes
zaterdag 04 juli 00:00

Het toernooi werd al eerder uitgesteld vanwege het coronavirus. Het Bergorf-EM zou eigenlijk in juni al worden gespeeld, maar werd uitgesteld naar augustus. Op last van de gemeente Steldenried gaat het EK Voetbal voor Bergdorpjes dit jaar niet door.

Het team was al volop in voorbereiding, maar kan nu genieten van de vakantie. "Het is balen, maar we zijn ook wel opgelucht", zegt Viktor Terpstra, de perschef van het Alpen Oranje. "We zagen het wel een beetje aankomen. Toen gezegd werd dat het toernooi in augustus gespeeld zou worden, zetten wij daar al vraagtekens bij. Vanwege het coronavirus zou het voor ons heel moeilijk worden om sponsoren te werven."

Omdat Vijlen het enige bergdorp van Nederland met een voetbalclub is, mag RKVV Vijlen Nederland als Alpen Oranje vertegenwoordigen. Deelname aan dit EK Voetbal voor Bergdorpjes is gekoppeld aan de kwalificatie van het échte Oranje. Teams mogen namelijk alleen meedoen als het nationale elftal zich ook gekwalificeerd heeft voor het EK voetbal.

Het Alpen Oranje neemt het volgend jaar op tegen Duitsland, Zwitserland en Frankrijk. Een nieuwe datum voor het toernooi is nog niet bepaald.

In 2012 nam RKVV Vijlen onder leiding van bondscoach Eddy Achterberg deel aan het Bergdorf-EM in het Oostenrijkse Kleinarl. Alpen Oranje kwam toen niet verder dan de poulefase.

Het weer in Limburg
maandag 03 augustus 19:38 Zwaar bewolkt Maastricht 19.3 °C NNW 4 Min: 11 Max: 21
Evenementen