Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
 
Kerkraadse kunstenares maakt schilderij Tom Dumoulin
zaterdag 04 juli 00:00

De Kerkraadse Vleugels hoefde niet lang na te denken toen de fanclub haar vroeg om een schilderij van de renner van team Jumbo-Visma te maken. De kunstenares heeft sinds 2014 al enige ervaring opgebouwd met het schilderen van renners.

De fanclub gaat de kleurrijke afbeelding gebruiken voor de voorzijde van hun eigen shirt. Op die manier zijn de fans van Tom Dumoulin bij koersen makkelijk herkenbaar. Miriam Vleugels leverde twee grote schilderijen af in het clublokaal in Eijsden. "Dat heeft een beetje te maken met mijn onzekerheid. Ik denk maak er maar twee, dan kunnen ze kiezen welke ze willen gebruiken," legt de enthousiaste kunstenares uit.

"Het was moeilijk om een keuze te maken. Beide schilderijen zijn prachtig, maar uiteindelijk is gekozen voor het schilderij waarop Tom omhoog kijkt. Met die blik in zijn ogen kijkt hij vooruit naar de toekomst," verklaart Jannie Dreessen. De voorzitter van de Tom Dumoulin fanclub is in zijn nopjes over de samenwerking met Vleugels.

De twee schilderijen hangen ter expositie in Wielercafé d'n egte Baroudeur. Van beide schilderijen en van beiden zullen in een gelimiteerde oplage giclée's gemaakt worden. Aan het einde van het wielerseizoen gaan de schilderijen in de verkoop. De opbrengst wordt besteed aan activiteiten die de fanclub onderneemt.

Tijdens de koersen van Tom Dumoulin beschikt de fanclub over een eigen fotograaf. Mart Cremers probeert zoveel mogelijk koersen te volgen om de girowinnaar van 2017 op de gevoelige plaat vast te leggen. Hij kijkt ernaar uit om weer nieuwe foto's van de wielrenner te kunnen maken. Door de knieblessure en de uitgestelde start van het wielerseizoen, heeft de uit Meers afkomstige fotograaf Dumoulin al een hele tijdje niet meer gezien. Voorlopig moeten de bezoekers van het clublokaal het doen met foto's van voorgaande seizoenen. Cremers heeft zijn beste foto's in Eijsden aan de muur gehangen.

Het weer in Limburg
maandag 03 augustus 20:05 Zwaar bewolkt Maastricht 19.1 °C NNW 4 Min: 11 Max: 21
Evenementen