Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Vernieuwd kabouterpad van domein Pietersheim in Lanaken officieel geopend door minister Demir
woensdag 08 juli 15:30

Het vernieuwde kabouterpad van het domein Pietersheim in Lanaken is dinsdag 7 juli officieel geopend door Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir.

Het kabouterpad werd flink opgewaardeerd. Alle stopplaatsen werden vernieuwd, de kabouteropdrachten zorgen voor meer beleving en het groot kabouterhuisje op de kinderboerderij is een nieuwe eyecatcher. Tijdens het bezoek van de minister was er ook aandacht voor de vernieuwde bestrating van de kinderboerderij, de nieuwe speeltuigen in de gratis speeltuin en de investeringen in het vakantiehuis. Minister Demir bracht ook het goede nieuws mee dat vzw Toerisme Lanaken een subsidie van in totaal € 22.600 mag verwachten voor het vernieuwen van het kabouterpad en de investeringen in het vakantiehuis Pietersheim.

Het domein Pietersheim is al jaren een trekpleister voor gezinnen in en rond Lanaken én toeristen. De laatste jaren kwamen er een aantal verbeterpunten aan het licht. Onder andere de bestrating was aan vernieuwing toe. De klinkers verzakten en lagen ongelijk. Dat zorgde ervoor dat rolstoelgebruikers en gezinnen met kinderwagens zich moeilijker konden verplaatsen op het terrein. Ook in het vakantiehuis was er behoefte aan méér voorzieningen voor bezoekers met een handicap. Er werden ‘hoog-laag’ bedden aangekocht. Ook werd overgegaan tot de aankoop van nieuwe gordijnen en is er budget voorzien voor een extra zit-/speelelement en een koele ruimte. Daarnaast begonnen de speeltuigen van de kinderboerderij, na jaren speelplezier, sporen van slijtage te vertonen en het kabouterpad was na een tiental jaar ook aan modernisering toe.

Schepen van Toerisme Sofie Martens: “Toerisme Lanaken wil inzetten op toegankelijkheid voor iedereen. Zo hebben we de wandelpaden voorzien van vlakke tegels die verplaatsingen over het domein veel makkelijker maken. In de speeltuin kwamen er maar liefst 7 speeltoestellen bij. Eén daarvan is een aanvulling op de zone die nu al toegankelijk is voor kinderen met een handicap. Voor het vakantiehuis, dat onderdak biedt aan 65 personen, zijn 3 hoog-laag bedden aangeschaft die elektrisch in hoogte en stand verstelbaar zijn. Personen met een handicap kunnen zo toch comfortabel het bed in en uit komen. Tenslotte neemt de vzw Toerisme dit jaar, samen met visclub De Winde, de visvijver onder handen. De visplaatsen worden verbeterd en ook hier wordt voorzien in visplaatsen die toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers. Deze werken zullen in het najaar uitgevoerd worden.”

Door de nieuwe speeltuigen komen er voor elke leeftijdsgroep nieuwe speelmogelijkheden. Zowel kleuters als de wat oudere kinderen zullen hun hartje nog meer kunnen ophalen. Ook het kabouterpad heeft een metamorfose ondergaan. Er zijn nieuwe kabouter- en eekhoornfiguren aangekocht, de opdrachtenborden werden vernieuwd, er werden extra belevingselementen geplaatst op de route en als kers op de taart staat er aan de hoofdingang van de kinderboerderij een heus kabouterhuis.

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Pietersheim

Kabouterpad

Het weer in Limburg
maandag 03 augustus 19:54 Zwaar bewolkt Maastricht 19.1 °C NNW 4 Min: 11 Max: 21
Evenementen