Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Opening Academisch Jaar 2020/21
zaterdag 11 juli 09:00

De Opening van het Academisch Jaar van de Universiteit Maastricht op 31 augustus draagt dit jaar het thema: ‘After the storm - how corona could change universities’.

Dit jaar geen grootschalig evenement in het Theater aan het Vrijthof, maar een combinatie van online en live, met een inspirerende keynote-spreker op het gebied van onderwijsvernieuwing: prof. dr. Eric Mazur van Harvard University.

Het motto ‘On campus waar het kan, online waar het moet’ geldt komend jaar niet alleen voor het onderwijs aan de Universiteit Maastricht, maar ook voor de Opening van het Academisch Jaar 2020/21. Collegevoorzitter Martin Paul is, zoals altijd, gastheer bij het officiële openingsprogramma. Dit keer vanaf de Tapijnkazerne, de jongste parel aan de kroon van de universiteit. Vanwege de bijzondere omstandigheden kan enkel een kleine groep genodigden ‘live’ aanwezig zijn. Voor anderen is de ceremonie online te volgen.

Over keynote-spreker Eric Mazur

Prof. dr. Eric Mazur is hoogleraar Natuurkunde en Toegepaste Natuurkunde en een internationaal erkende onderwijsvernieuwer. Hij is een veelgevraagd spreker, onder andere over zijn werk aan een interactieve onderwijsmethode, die leerlingen binnen en buiten de klas betrekt. In 2014 won hij de Minerva Prize for Advancements in Higher Education. Daarnaast richtte hij verschillende succesvolle bedrijven op en is Mazur in het bezit van een groot aantal patenten. Er is gelegenheid tot vragen stellen aan prof. Mazur.

Prijzen en muziek

In het tweede deel van het programma worden er twee prijzen uitgereikt: de Edmond Hustinxprijs aan een veelbelovende jonge onderzoeker, en de UM studentenprijs aan een UM-student(engroep) die naast de studie een opmerkelijke maatschappelijke, sociale of culturele prestatie heeft geleverd. De muzikale noot wordt verzorgd door studenten van het Conservatorium Maastricht en het UM Orkest.

Collegevoorzitter Martin Paul is, zoals altijd, gastheer bij het officiële openingsprogramma

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Opening Academisch Jaar

Het weer in Limburg
woensdag 25 november 18:08 Zwaar bewolkt Maastricht 8.3 °C ZZW 2 Min: 4 Max: 9
Evenementen