Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Definitief geen kindcentrum in pand Kumulus?
vrijdag 10 juli 11:30

In een brief aan het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Maastricht stelt de PvdA Maastricht vragen aangaande het herbestemmingsonderzoek Sint Maartenspoort 2.

Op 8 juli heeft PvdA Maastricht uw RIB inzake de tussenstand van herbestemmingsonderzoek naar Sint Maartenspoort 2 (nu nog Kumulus) ontvangen. Wij zien hierin besproken een longlist van 6 initiatieven en een shortlist met verdere acties van 3 initiatieven. Wij hebben hierover de volgende vragen:

1.       Klopt onze aanname met deze stap van longlist naar shortlist de drie minder c.q. niet kansrijke initiatieven/functies definitief geen mogelijkheid meer zijn voor de toekomst van dit gebouw?

2.       Van die drie ‘afvallers’ zijn de bestemmingen ‘hotel’ en ‘wonen regulier’ redelijk algemeen. De bestemming gericht op IKC Samen Wyck was erg concreet. Klopt het dat u de vertegenwoordigers van het Kindcentrum niet op de hoogte heeft gebracht van deze ontwikkeling? Zo ja, waarom niet?

3.       De motie d.d. 17 december 2019 droeg op om onderzoek te doen naar invulling van het gebouw door het Kindcentrum “eventueel in combinatie met andere maatschappelijke voorzieningen”. Uit de Multicriteria Analyse blijkt onzes inziens dat de mogelijkheid Kindcentrum vooral op zichzelf is bekeken. Bent u van mening dat de motie hiermee voldoende uitgevoerd is? Zo ja, waarom? Kunt u dit vanuit uw visie onderbouwen?

4.       De RO-groep beschrijft in haar analyse dat mogelijke geluidsoverlast van buiten spelende kinderen een mogelijk risico is. Wat vindt u van dit standpunt? Er zijn in die buurt momenteel toch twee schoolpleinen? Is er met de buurt – als stakeholders van die ‘overlast – gesproken? Zo niet, op basis waarvan wordt dit dan als risico bestempeld?

5.       Welke volgende stappen gaat u ondernemen – samen met de betrokkenen – in de zoektocht naar passende huisvesting voor Kindcentrum Samen Wyck?

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

PvdA Maastricht

Het weer in Limburg
zaterdag 08 augustus 01:36 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 23.6 °C O 2 Min: 18 Max: 34
Evenementen