Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Lumière Jazz Nights
maandag 27 juli 10:30

Lumière presenteert deze zomer de ‘Lumière Jazz  Nights’, een reeks jazzconcerten in een intieme, bijzondere setting.

In samenwerking met contrabassist Peter Willems toveren we ons restaurant vanaf 28 juli vijf dinsdagavonden op rij om tot een sfeervolle, intieme jazzclub. De reeks trapt af met een concert van Mike Roelofs, een veelzijdig musicus, verwikkeld in de constante ontdekkingsreis van zijn eigenheid. Zijn stijl kenmerkt zich als inventief met een vleugje avant garde.

Tickets: €7,- (vol=vol)

Locatie: Lumière Restaurant

Aanvang: 21:00u

Dinsdag 28 juli Mike Roelofs & Root of the Matter

Mike Roelofs is een veelzijdig musicus, verwikkeld in de constante ontdekkingsreis van zijn eigenheid. Zijn stijl kenmerkt zich als inventief met een vleugje avant garde.

"Root of the matter, Labour of love, Ode to the invisible sweat of the heart. Het zijn niet zomaar titels. Het zijn labels die verwijzen naar de essentie. Met de warme consonanten en frisse dissonanten beschrijft de muziek de kwintessens van het leven, zij het op een contemplatieve wijze: nergens uitbundig. Mike heeft jaren de tijd genomen om dit album uit te brengen. Het resultaat is dan ook een bijzonder verfijnd en evenwichtig geheel. Vergeleken met zijn vorige album Catharsis, heeft Root of the matter veel meer een eigen signature. Waren het op Catharsis de nummers Wachtenmoe en Koud die duidelijk de onderscheidende klankleur van Roelofs dragen, op Root of the Matter zijn alle nummers volledig herkenbaar. Mike Roelofs heeft een hoorbare eigen stijl ontwikkeld, en die is mooi." (Emil Roes)

Jazznu: "Een bijzonder verfijnd en evenwichtig geheel... Dit is een cd die een tijdje in de speler blijft zitten."

Jazzism: "Somtijds op het snijpunt van jazz en klassiek weet hij telkens de juiste snaar te raken. Het kenmerk van de rasmuzikant."

Limburger: "In acht stukken van eigen hand geeft de toetsenist blijk van de inventiviteit die hem ook als begeleider van anderen onderscheidt. De kracht van de piano is dat die Roelofs poëtische kwaliteiten nog beter tot zijn recht laat komen. Hij beent zijn muzikale taal uit tot het essentiële, wat de zeggingskracht van de stukken alleen maar groter maakt."

Bezetting: Guus Bakker: contrabas, Arthur Lijten: drums, Mike Roelofs: piano.
Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Lumiere Cinema

Het weer in Limburg
zaterdag 08 augustus 02:37 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 23.0 °C O 2 Min: 18 Max: 34
Evenementen