Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Haal een stukje fotografiemuseum in huis
maandag 27 juli 12:00

Haal een stukje fotografiemuseum in huis met de aanschaf van een of meerdere foto’s van Hans Rietveld. Daarmee ondersteun je de verdere realisatie van Fotomuseum aan het Vrijthof.

Fotomuseum aan het Vrijthof

Fotomuseum aan het Vrijthof is sinds een particulier fotografiemuseum gelegen in het centrum van Maastricht. Ze ontvangt geen structurele financiering van de gemeente Maastricht, Provincie Limburg of de landelijke overheid. Dankzij deze onafhankelijke positie is Museum aan het Vrijthof minder vatbaar voor schommelingen in het politieke klimaat. Wel staat de begroting van het museum continu onder druk en moet de organisatie derhalve een ondernemende en zakelijke koers voeren om de kosten te kunnen dekken.

Meer informatie over ons vind je hier:

Website
Facebook
Instagram

Fotomuseum aan het Vrijthof heeft de afgelopen jaren gewerkt aan een nieuwe toekomstvisie met een duidelijke keuze voor het veelzijdig medium fotografie. Het museum wil twee keer per jaar een grote naam uit de fotografiewereld presenteren met een attractief omlijstingsprogramma. De rode draad van de tentoonstellingen is de maatschappelijke relevantie. Een nieuw en fris museaal concept, een ontmoetingsplek, met meer ruimte voor experiment en nieuwe crossovers binnen de cultuursector. Een breed publiek wordt op een toegankelijke wijze getrakteerd op spraakmakende ervaringen en spannende kruisbestuivingen in een sfeervolle setting, waarbij bezoekers met een zachte g worden ontvangen.

Hans Rietveld & de foto's

Hans Rietveld heeft vijf van zijn foto’s ter beschikking gesteld voor deze actie “omdat het tijd werd dat er een volwaardig fotografiemuseum in Limburg kwam”. Alle foto's die via deze actie te verkrijgen zijn, zijn in Maastricht genomen.

Hans Rietveld (1942) is geboren in Den Haag. Hij heeft gewerkt voor diverse reclamebureaus en studeerde in 1969 grafiek aan de Jan van Eyck Academie in Maastricht, hij kwam daarvoor naar Limburg. Rietveld fotografeert altijd mensen in ogenschijnlijk gewone omstandigheden. In Maastricht, Parijs of waar dan ook. In 2014 heeft hij deelgenomen aan een groepsexpositie in Fotomuseum aan het Vrijthof.

Zie ook: https://www.voordekunst.nl/projecten/9854-een-stukje-fotomuseum-in-huis-1?fbclid=IwAR13E4hYBJKlmOSKa-swfX0sPh7XBWrarHzOblI8126tU53iDmC5yMQcXpw

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Hans Rietveld

Het weer in Limburg
zaterdag 08 augustus 03:02 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 23.2 °C O 2 Min: 18 Max: 34
Evenementen