Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Vragen inzake woonzorgcentrum La Valence in Heugem
dinsdag 28 juli 08:30

In een brief aan burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraadsfractie van CDA Maastricht vragen betreffende woonzorgcentrum La Valence in Heugem. 

‘Net als thuis, maar dan in een ander huis’ deze slogan hanteert Zorginstelling Envida. Een ander huis wordt woonzorgcentrum La Valence in Heugem zeker. Op korte termijn vinden er interne verhuizingen plaats zo schrijft Envida aan bewoners en vrijwilligers. Dit ter realisatie van een geriatrisch expertisecentrum, waar acute zorg wordt verleend. Wat ons zorgen baart is dat Envida op langere termijn overgaat tot verhuizingen buiten La Valence. 

  1. Bent u op de hoogte van deze ingrijpende ontwikkelingen binnen woonzorgcentrum La Valence?
  2. Vanaf wanneer neemt Envida geen nieuwe bewoners meer op die gebruik maken van het huidige woonzorgcentrum-concept?
  3. Wanneer gaat Envida over tot externe verhuizing van bewoners?
  4. Als bewoners niet willen verhuizen uit Heugem wordt dan toch op verhuizing ingezet?
  5. Hoe verhoudt zich het eerst verhuizen intern en vervolgens het verhuizen extern zich tot het welzijn van de kwetsbare bewoners?

Een andere invulling van woonzorgcentrum La Valence betekent dat inwoners van Heugem-Randwyck maar ook van De Heeg en Gronsveld niet meer kort in hun directe omgeving kunnen blijven wonen. Deze wijken/ dorpen vormen juist gemeenschappen waar een grote sociale cohesie bestaat en waar mensen graag blijven wonen. Ook op het moment dat zij hulpbehoevende raken.

  1. Waar kunnen hulpbehoevende ouderen van Heugem-Randwyck straks terecht op het moment dat zij niet meer terecht kunnen bij La Valence?
  2. Waarom is gekozen om juist La Valence een andere bestemming te geven aangezien La Valence het enige woonzorgcentrum is in Maastricht Zuid?
  3. Wat betekent dit voor de wachtlijsten bij de andere woonzorgcentra in Maastricht?
  4. Hoe zorgt de gemeente samen met de zorgpartners zoals Envida ervoor dat mensen zo lang mogelijk in hun vertrouwde buurt kunnen blijven wonen?
Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

La Valence

Envida

Het weer in Limburg
zaterdag 08 augustus 02:14 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 23.2 °C ONO 2 Min: 18 Max: 34
Evenementen