Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
T-Mobile 5G nu ook beschikbaar in Maastricht
dinsdag 28 juli 12:00

Het 5G-netwerk van T-Mobile Nederland is vanaf vandaag ook in Maastricht beschikbaar. Inwoners en bedrijven van de gemeente krijgen in de komende dagen toegang tot de ongekende mogelijkheden die het 5G-netwerk biedt.

Mogelijkheden die zorgen voor digitale innovatie van stad en dorp, zodat lokale ondernemers verder kunnen innoveren en inwoners nog meer uit hun smartphone of tablet kunnen halen.

Maastricht beschikt binnen een aantal dagen over het T-Mobile 5G-netwerk. Daarmee stapt deze gemeente, samen met het grootste gedeelte van de rest van Nederland, in een nieuwe fase van mobiel internet. Een ontwikkeling waar de afgelopen jaren veel over gesproken is. De 5G-technologie neemt Nederland mee naar een toekomst van ongekende mogelijkheden. Eind 2020 is het 5G-netwerk van T-Mobile landelijk dekkend.

Tisha van Lammeren, Directeur Consumentenmarkt: "We hebben keihard gewerkt aan onze ambitie een 5G-netwerk van wereldklasse aan te bieden. Een netwerk, dat consumenten ook in Maastricht toegang geeft tot nieuwe toepassingen, waarmee zij in het dagelijks leven nog meer uit hun smartphone of tablet kunnen halen. Daar zijn we trots op. Omdat T-Mobile 50% van het mobiele dataverkeer in Nederland afhandelt, is een ijzersterk en toekomstbestendig netwerk nodig. Met de lancering van 5G hebben we een netwerk met een ongekende capaciteit, waarmee we het dataverkeer van miljoenen Unlimited klanten kunnen blijven faciliteren. We stoppen niet met het iedere dag weer beter maken van producten en diensten voor onze klanten. De introductie van dit 5G netwerk, dat is pas het begin.”

Slimmer en dynamischer 

5G biedt mogelijkheden voor slimmere steden en dorpen (smart cities) in Nederland, waar alle inwoners, lokale ondernemers en organisaties profijt van kunnen hebben. Door veel gemeenten is daarom reikhalzend uitgekeken naar de mogelijkheden van smart cities. Bijvoorbeeld in de vorm van slimme verkeerslichten die zorgen voor een betere verkeersdoorstroming tijdens spitsuur en zo bijvoorbeeld ambulances en politie helpen sneller op locatie te zijn. Slimme toepassingen in de verkeerslichten zorgen ervoor dat de weg zoveel mogelijk vrij is voor de hulpverleners. In drukke steden die logistieke problemen ervaren met parkeren en files, kunnen slimme sensoren helpen de infrastructuur te verbeteren. Leon Toet, Directeur Zakelijke Markt: “Optimale connectiviteit is onmisbaar in de gedigitaliseerde samenleving. Ook voor de lokale economie in Maastricht. Het nieuwe 5G-netwerk ondersteunt Internet of Things en andere digitale technologieën. Dat biedt nieuwe kansen voor startups, bedrijven, scholen en overheidsorganisaties. We nodigen hen dan ook van harte uit samen met ons te ontdekken welke innovaties en technologieën voor hen kunnen werken om een volgende stap naar de toekomst te maken. De mogelijkheden voor ondernemers in Maastricht zijn eindeloos.”

Toegang tot 5G

In de komende dagen krijgen klanten met een T-Mobile Unlimited en Unlimited Plus abonnement en een geschikt 5G-toestel automatisch toegang tot het 5G-netwerk van T-Mobile. Gebruikers met een T-Mobile Go abonnement zonder Unlimited, kunnen dan 5G-toegang als optie toevoegen aan hun abonnement. Het nieuwe netwerk biedt ondernemers mogelijkheden voor nieuwe innovatieve en laagdrempelige IoT-toepassingen.

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

T-Mobile

Het weer in Limburg
zaterdag 08 augustus 03:08 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 23.2 °C O 2 Min: 18 Max: 34
Evenementen