Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Dragen van mondmaskers verplicht op de kinderboerderij Lanaken vanaf woensdag 29 juli
woensdag 29 juli 08:30

Door het stijgend aantal coronabesmettingen in België verplicht de gemeente Lanaken vanaf vandaag, woensdag 29 juli, het dragen van mondmaskers voor alle bezoekers van de kinderboerderij.

Een mondmasker wordt verplicht  in de speeltuin, de knuffelweide en de wandelpaden op de kinderboerderij van het domein Pietersheim. Iedereen van +12 jaar zal een mondmasker moeten dragen. Indien deze maatregel niet nageleefd wordt, kan er een GAS-boete volgen van 250 Euro per inbreuk.

Burgemeester Marino Keulen: “De coronacijfers in België verslechteren aan een hoog tempo. We zitten in een situatie waarbij er meer en meer besmettingen zijn. Wij zijn dan ook als gemeente genoodzaakt om strengere maatregelen te nemen. Dit alles om elkaar te beschermen. Ik vraag dan ook met aandrang aan de Belgische, Nederlandse en andere bezoekers van domein Pietersheim om de verplichting van het mondmasker, vooral op locaties waar veel volk samenkomt, goed op te volgen.”

Er zal op het domein Pietersheim bebording aangebracht worden zodat het duidelijk is voor iedereen dat het om een verplichte maatregel gaat.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Kinderboerderij

Mondmasker

Het weer in Limburg
zaterdag 08 augustus 01:46 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 23.7 °C O 2 Min: 18 Max: 34
Evenementen