Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Openluchtfilms Proosdijpark Meerssen op zaterdag 1 & 8 augustus
donderdag 30 juli 12:00

Goed nieuws! De openluchtfilms gaan door! Er staan twee openluchtfilms gepland in het Proosdijpark in Meerssen. Namelijk zaterdag 1 en 8 augustus om 21.15 uur. Aanstaande zaterdag draait de film ‘Philomena’ en zaterdag 8 augustus draait de film ‘Bienvenue chez les Ch’tis’.

De openluchtfilm in het Proosdijpark is inmiddels een jaarlijkse topper waar iedereen (gratis) welkom is. De openluchtfilms gaan alleen door bij goed weer. Updates verlopen via Facebook Bibliotheek Meerssen. Neem vooral zelf stoelen en dekens mee. Gratis toegang voor iedereen, maar een vrije bijdrage is gewenst.

Natuurlijk worden de richtlijnen van het RIVM in acht genomen. Bij aankomst ontvang je de bijhorende maatregelen. We vragen iedereen de instructies van de organisatie op te volgen. Graag ook in het park aandacht voor 1,5 meter afstand.

Philomena

Philomena is een Britse tragikomische film uit 2013 geregisseerd door Stephen Frears, met hoofdrollen voor Steve Coogan en Judi Dench. Het script, van de hand van Steve Coogan en Jeff Pope, won op het 70e Filmfestival van Venetië de prijs voor het beste scenario.

De film is gebaseerd op het boek The Lost Child of Philomena Lee van Martin Sixsmith, dat het waargebeurde verhaal vertelt van de zoektocht van de Ierse Philomena Lee naar haar zoon, die ze vijftig jaar geleden heeft af moeten staan, als ongehuwde moeder. Het boek legt meer nadruk dan de film op het leven dat deze Michael/Anthony had na de adoptie.

Bienvenue chez les Ch’tis

Bienvenue chez les Ch'tis is een Franse komedie film uit 2008 geregisseerd door Dany Boon. De hoofdrollen worden vertolkt door Kad Merad en Dany Boon. Philippe Abrams werkt als directeur van een postkantoor in Salon-de-Provence en is getrouwd met Julie die graag naar de Côte d'Azur wil verhuizen. Philippe stelt zich kandidaat voor overplaatsing en vermeldt op het formulier ten onrechte dat hij invalide is om meer kans te maken. Hij valt door de mand en wordt gestraft. Als straf moet hij twee jaar naar Bergues, in het noorden van Frankrijk. In de rest van Frankrijk leven veel vooroordelen over deze streek. Het weer in le Nord zou erbarmelijk zijn, het frietkot zou centraal staan in de eetgewoonten, de bewoners zouden arm, dom en vrijwel zonder uitzondering alcoholisten zijn. Philippe ontdekt echter al snel dat het er niet zo slecht is als hij dacht.

De openluchtfilms gaan alleen door bij goed weer. Updates verlopen via Facebook. Aangeboden door de Vrienden van de Bibliotheek Meerssen.

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Proosdijpark

Het weer in Limburg
zaterdag 08 augustus 02:05 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 23.6 °C ONO 2 Min: 18 Max: 34
Evenementen