Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
PvdA Maastricht stelt vragen inzake schuldengolf ZZP'ers
maandag 03 augustus 12:00

In een brief aan burgemeester en wethouders van de gemeente Maastricht stelt de PvdA Maastricht vragen inzake de te verwachten schuldengolf ZZP’ers. Is de gemeente Maastricht klaar om hen te helpen? 

Een grote groep zzp'ers zal het hoofd niet meer boven water kunnen houden als gevolg van de coronacrisis. De financiële maatregelen vanuit de rijksoverheid zullen ophouden te bestaan en dat zal leiden tot deze schuldengolf. Eerder deze maand becijferden "SchuldenlabNL en Deloitte" dat er alleen dit jaar al naar verwachting 307.000-566.000 ZZP'ers voor langere tijd hun inkomen zien dalen en daar komen de komende jaren meer ZZP'ers met problematische schulden bij. 

Hierover hebben wij de volgende vragen: 

1. Wij vragen ons af, of de gemeente Maastricht er klaar voor is deze groep ZZP'ers op de juiste wijze te helpen?

2. Ziet Maastricht het ook als haar taak om deze ondernemers te helpen met deze problematische schulden?

3. Bent u het met ons eens dat het sedert 2012 de plicht van de gemeente is om ZZP'ers schuldhulp aan te bieden zonder dat deze personen direct verplicht zijn hun onderneming uit te schrijven uit de KvK.

4. Bent u ermee bekend dat per 01 januari 2021 de wetgeving wordt aangepast, waardoor de misverstanden rond schuldhulpverlening aan de ZZP'ers tot het verleden zullen behoren?

5. Heeft de gemeente Maastricht een speciaal loket voor schuldhulpverlening aan ondernemers?

6. Heeft Maastricht er zicht op, hoeveel ZZP'ers zich mogelijk zullen gaan melden voor schuldhulpverlening? Zo nee, wat gaat u eraan doen om dit nog dit jaar in kaart te hebben.

7. Indien nodig, heeft Maastricht dan voldoende personeel ( met kennis van zaken) te beschikking om de extra stroom aan aanvragen te kunnen behandelen? 

Bron:

   https://nos.nl/artikel/2342535-schuldengolf-zzp-ers-op-komst-en-gemeenten-niet-klaar-om-hen-te-     helpen.html

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

PvdA Maastricht

ZZP

Het weer in Limburg
woensdag 23 september 08:11 Zwaar bewolkt Maastricht 13.6 °C Z 3 Min: 12 Max: 21
Evenementen