Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Declaratie consult op afstand
maandag 03 augustus 14:00

In de maanden dat de reguliere zorg in het Maastricht UMC+ was afgeschaald in verband met het coronavirus is het aantal telefonische consulten (en ook beeldbellen) aanzienlijk toegenomen.

Zowel voor arts als patiënt is dat een behoorlijke omschakeling, maar u kunt er op vertrouwen dat uw behandelend arts ook tijdens een consult op afstand de zorg en aandacht geeft die u nodig heeft. Net als bij een fysiek consult wordt een consult op afstand gedeclareerd bij de zorgverzekeraar (Lees hier meer daarover).

Ondanks de hectiek van de corona-crisis, de grote toename van het aantal consulten op afstand, de aangepaste regelgeving en de druk op het ziekenhuis hebben we de bronregistratie (de plek waar de informatie van patiënten wordt vastgelegd) en de communicatie naar patiënten zo zorgvuldig mogelijk proberen uit te voeren. Toch kan het zijn voorgekomen dat dit soms niet helemaal correct is gebeurd, waardoor een telefonisch consult gedeclareerd is dat niet aan de daarvoor gestelde voorwaarden voldoet. Steekproefsgewijs controleren we daarom of een telefonisch consult is uitgevoerd volgens de voorwaarden die er aan worden gesteld en of er ook terecht is gedeclareerd.

Contact
Indien u vermoedt dat een rekening onterecht is verstuurd, verzoeken we u om contact op te nemen met onze afdeling Debiteuren via: info.debiteuren@mumc.nl. Zij zullen dan nagaan of het consult terecht in rekening is gebracht. U kunt ook contact opnemen met uw eigen zorgverzekeraar.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Coronavirus

Het weer in Limburg
woensdag 30 september 04:27 Zwaar bewolkt Maastricht 13.4 °C ZZW 2 Min: 11 Max: 19
Evenementen