Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
De BeestenBende zorgt voor groeiend besef over zwerfafval
woensdag 05 augustus 10:30

Zo jong als ze zijn, tussen 6 en 12 jaar, laten kinderen in Maastricht al zien dat ze écht iets kunnen betekenen voor hun buurt – juist ook als ze straks ouder zijn.

In recent landelijk onderzoek naar de impact van het buurtproject De BeestenBende laten ouders van de duizenden deelnemende kinderen weten bij hun kroost nadrukkelijk een groeiend besef te zien: niet alleen van (de gevolgen van) zwerfafval, maar zeker ook van ieders eigen rol, nu en later.

De BeestenBende is een gratis ‘club’, voor kinderen van 6 tot 12 jaar uit gemeenten in heel Nederland. Al meer dan 14.000 kinderen zijn in de loop van jaren lid geworden. Sinds 2018 loopt De BeestenBende ook in Maastricht, verdeeld over buurten in de hele gemeente. De kinderen maken via een presentatie op school kennis met het project. Liefst 10 basisscholen in Maastricht hebben de kinderen zo al de kans gegeven mee te doen. Samen met ouders lopen de kinderen vervolgens in de eigen vrije tijd, als echte vrijwilligers, hun opruimrondjes.

Het Centrum voor Natuur- en Milieueducatie (CNME) verzorgt in opdracht van de gemeente educatie- en preventieactiviteiten. Als onderdeel daarvan is de gemeentelijke deelname aan De Beestenbende opgenomen, zodat De Beestenbende actief kan zijn op Maastrichtse scholen. CNME begeleidt en bewaakt de voortgang van De Beestenbende namens de gemeente.

Het onderzoek werd uitgevoerd in het voorjaar van 2020, in samenwerking met de Hogeschool van Arnhem/Nijmegen. Het kwantitatieve gedeelte is daarbij online afgenomen in alle 16 deelnemende gemeenten, waaronder Maastricht. Bekijk de infographic van het kwalitatief onderzoek.  

Kijk voor meer informatie op www.mijnbeestenbende.nl

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:
Het weer in Limburg
woensdag 23 september 09:51 Zwaar bewolkt Maastricht 15.4 °C ZZW 3 Min: 12 Max: 21
Evenementen