Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
CDA houdt vinger aan de pols bij herontwikkeling Pottenberg
woensdag 05 augustus 14:00

Woonpunt gaat het gebied van winkelcentrum Pottenberg herontwikkelen. In 2021 sloopt Woonpunt 52 verouderde flatwoningen en 14 winkelpanden in Pottenberg.

Op de plek van het Poortgebouw bouwt Woonpunt ongeveer 50 duurzame en levensloopbestendige seniorenwoningen terug in het sociale huursegment. In 2023 zal ook de bekende Mammoetflat worden gesloopt. In juli 2019 stelde de CDA-fractie vragen over de herontwikkeling, het betrekken van buurtcentrum ‘De Romein’ en de sociale infrastructuur.

Nu wij een jaar verder zijn is het tijd om de balans op te maken. Vandaar dat CDA Maastricht wederom het college van B&W bevraagd heeft over de stand van zaken planning herontwikkeling, regelingen & overgangsmaatregelen voor ondernemers en het behoud van de sociale initiatieven ‘sociale plint’. Daarnaast is afgesproken in het coalitieakkoord 2018-2022 dat iedere wijk een kloppend hart dient te hebben. Door het wegvallen van de sociale-winkelplint op den duur is buurtcentrum ‘De Romein’ het kloppende hart van Pottenberg. Hier zijn kansen om toekomstbestendige voorzieningen voor de buurt samen te organiseren. Daarom de oproep om vol in te zetten op de Romein als kloppend hart van Pottenberg.

Kortom CDA Maastricht houdt vinger aan de pols bij de herontwikkeling van Pottenberg.

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Pottenberg

Woonpunt

Het weer in Limburg
woensdag 30 september 04:09 Zwaar bewolkt Maastricht 14.1 °C ZZW 2 Min: 11 Max: 19
Evenementen