Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Tom Dumoulin maakt komend weekend zijn eerste wedstrijdkilometers
donderdag 06 augustus 14:00

De Tour de l'Ain gaat morgen, vrijdag 7 augustus, van start. De race serveert in drie dagen ruim 8.500 hoogtemeters, terwijl de slotrit over vrijwel dezelfde wegen voert als de komende Tour de France.

Tom Dumoulin en heel wat collega wielrenners maken hun eerste gezamenlijke wedstrijdkilometers in de Ain.

In de 1e etappe op vrijdag 7 augustus krijgen de renners vier heuvels voor hun kiezen. Die zitten voornamelijk in de eerste helft van het 140 kilometer lange parcours. Dit is de enige kans voor de sprinters, want de andere twee ritten eindigen bergop.

De 2e etappe finisht in skidorp Lélex Monts-Jura na een niet overdreven lastige klim. De bestijgingen onderweg – Col de Montgriffon, Col de Cuvillat, Côte de Giron en Col de Menthières – zijn stukken lastiger. In 2026 zegevierde Sam Oomen in Lélex Monts-Jura.

Op zondag 9 augustus krijgen de renners een voorproefje van de komende Tour de France voorgeschoteld. De 3e en tevens laatste etappe van de Tour de l’Ain voert namelijk over de Montée de la Selle de Fromentel en Col de la Biche om na een klauterpartij van 17,4 kilometer à 7,1% te finishen op de top van de Grand Colombier. Net zoals straks tijdens de 15e etappe in de Ronde van Frankrijk gaat gebeuren.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:
Het weer in Limburg
zaterdag 24 oktober 14:40 Zwaar bewolkt Maastricht 14.4 °C ZZW 5 Min: 10 Max: 15
Evenementen