Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Partij Veilig Maastricht stelt vragen m.b.t. Klooster de Beyart
vrijdag 07 augustus 10:30

In een brief aan burgemeester en wethouders van de gemeente Maastricht stelt Partij Veilig Maastricht vragen inzake de verkoop van de Beyart.

Wij vernamen dat het klooster de Beyart verkocht is aan zorginvesteerder Secufund Investments. Het gaat hier over een woonzorgcentrum waar mensen wonen, naast het prachtige culturele erfgoed. SFI gaat op korte termijn in gesprek met alle betrokken partijen waaronder de gemeente.

De plannen zoals die worden voorgesteld zijn heel mooi, maar met St. Gerlachus fris in ons geheugen, hebben wij toch een paar vragen aan de portefeuillehouder:

Bent u op voorhand betrokken geweest bij deze unieke verkoop?

Hebt u garanties dat deze groene parel toegankelijk blijft in de toekomst?

SFI gaat met u in gesprek. Hebt u de mogelijkheid/bent u bereid om goede afspraken te maken zodat het betaalbaar blijft?

Bent u bereid alles uit de kast te halen zodat we geen herhaling krijgen zoals bij St. Gerlachus waar de bewoners niet meer terug kunnen keren door te hoge kosten?

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

De Beyart

Het weer in Limburg
zaterdag 24 oktober 10:56 Zwaar bewolkt Maastricht 13.0 °C ZZW 4 Min: 10 Max: 15
Evenementen