Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
PvdA stelt vragen over “Dierenambulance Zuid-Limburg”
vrijdag 07 augustus 14:00

In een brief aan burgemeester en wethouders van de gemeente Maastricht stelt PvdA Maastricht vragen inzake Dierenambulance Limburg. 

U heeft de raad op 6 juli een raadsinformatiebrief gezonden waarvan de inhoud voor ons zeer duidelijk was.[1] Het lijkt ons meer dan logisch dat wij als gemeente geen onderdeel willen worden van een intern conflict bij de dierenambulance. Het is echter wel zo dat wij een financiële relatie hebben met de organisatie, waarbij de vraag kan worden gesteld of het gedoe op dit moment een visitekaartje is. Inmiddels gaan beide partijen al weken rollebollend met elkaar over straat en is kennelijk niemand in staat om rust en orde te brengen. Het lijkt ons wenselijk dat er een onafhankelijke derde partij komt, die onderzoek doet naar wat er nu precies aan de hand is. Wij snappen terdege dat u die handschoen wellicht niet zou willen oppakken, maar wellicht kunt u partijen wel bewegen dergelijke stappen te zetten. Dit klemt temeer nu gisteren voor het eerst duidelijk werd, dat er zorgen zijn over het draaien van de diensten.[2] Dit valt naar onze mening binnen de wettelijke taak van de gemeente en wat ons betreft zit hierin de urgentie om met de Dierenambulance op korte termijn in gesprek te gaan. We wensen u daarbij veel wijsheid en hopen eigenlijk dat beide partijen bereid zijn om een derde onderzoek te laten doen en zich te conformeren aan de uitkomst van een dergelijk onderzoek. Het wordt tijd dat het welzijn van de dieren weer voorop komt te staan en de strijdbijl begraven wordt. 

We hebben de volgende vragen:

1)   Klopt het bericht in De Limburger van 6 augustus 2020?

2)   Wat gaat u doen als onze wettelijke taak in gevaar komt?

3)   Deelt u onze mening dat de wijze waarop partijen op dit moment acteren geenszins een visitekaartje is voor de Dierenambulance in Maastricht?

4)   Heeft u op korte termijn overleg met de Dierenambulance?

5)   Bent u bereid in overleg te gaan over het inschakelen van een onafhankelijke derde om dit geschil te beslechten?

Het weer in Limburg
woensdag 21 oktober 21:25 Zwaar bewolkt Maastricht 18.4 °C ZW 5 Min: 12 Max: 19
Evenementen