Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Museum van illusies geopend in centrum Maastricht
zondag 09 augustus 09:00

Als een foto meer dan duizend woorden zegt, weet dan dat een illusie meer dan een miljoen verbergt.

In het Mosae Forum is zaterdag het Museum van Illusies geopend. Stap in de fascinerende wereld van illusies die het vertrouwen in je zintuigen zullen misleiden, maar je tegelijkertijd ook zullen verbazen; een wereld die je volledig in verwarring brengt, maar waarvan je ook veel zult leren … Bezoek ons en je zult jezelf verwonderen, niets is wat het lijkt, vooral niet HIER!

Ben je klaar voor een nog groter, beter en fascinerender avontuur? Bezoek het Museum van illusies in Maastricht; wij bieden een intrigerende, visuele, zintuig prikkelende en educatieve ervaring van nog onontdekte illusies.

Maastricht, de stad voor illusies

Het Museum van illusies in Maastricht biedt u de ruimte voor zowel sociale als vermakelijke rondleidingen door de wereld van optische illusies, waar alle generaties van zullen genieten. Het is een perfecte plek om nieuwe ervaringen op te doen en plezier te hebben met vrienden en familie. Het is niet alleen een leuke plek voor kinderen, ook ouders, grootouders en stellen kunnen zich hier vermaken.

Kijk wat we nog meer te bieden hebben; je zult je ogen niet geloven

Ben jij dapper genoeg om in een illusie te springen die door de Vortex-tunnel is gecreëerd, welke je gek maakt en waar naar voren stappen door een draaiende cilinder een grote uitdaging blijkt?! – ondanks dat het oppervlak zo stabiel en vlak is! Sta op je kop in Gedraaide kamer, raak jezelf kwijt in de Oneindige kamer, doorsta de wetten van zwaartekracht en afstandsverhoudingen en maak foto’s van jezelf in elke mogelijke pose.

Bedrog voor het oog en vermaak voor de geest

Geniet van onze collectie hologrammen, bekijk elke optische illusie van dichterbij en observeer elk stuk grondig. Het zijn allemaal zulke briljante en speelse herinnering die ervoor zorgen dat onze aannames van de wereld die we waarnemen vaak niets anders zijn dan een spook van illusies.

Als je word verteld dat het u sprakeloos zult zijn door een dergelijke tentoonstelling, zou je dat dan geloven?

In elke hoek van het Museum van illusies vind u een wetenschappelijke uitleg. Deze uitleg zorgt ervoor dat u kennis maakt met de buitengewone wereld over onze visie, onze perceptie en de werking van ons intellect. Het doel is om te ontdekken waarom onze ogen dingen waarnemen die onbegrijpelijk zijn voor onze hersenen.

Zorg er zeker ook voor dat je onze speelkamer bezoekt met intrigerende en educatieve spellen en puzzels. Deze hersenkrakers zorgen voor een hoop plezier maar ook voor frustratie. Een ware uitdaging voor je brein.

Kom en ontdek de wereld van illusies! Ervaar het onmogelijke! Zorg voor je bezoek dat je camera volledig is opgeladen en dat er voldoende geheugenruimte beschikbaar is. Vergeet uw camera in ieder geval niet mee te nemen.

Spellen die met je geest spelen en je tegelijkertijd slimmer maken

Het verkennen van het Museum van illusies zal je kleine grijze hersencellen verrukken. Ze willen niet naar huis en staan erop om nog meer plezier te kunnen maken. Daarom heeft het museum een slimme speelkamer waar bezoekers van alle leeftijden kunnen spelen, strijden en leren. De speelkamer stimuleert leren en plezier met Dilemma-spellen, houten puzzels en spellen, die cognitieve vaardigheden stimuleren en verandert in een echt fitnesscentrum voor je hersenen. Ben je ooit op een plek geweest die je cognitieve vaardigheden kan ontwikkelen alsof je in een gym voor de hersenen bent?

Optische illusies dienen als een zeer goede weerspiegeling van onze samenleving, van de manier waarop we dingen waarnemen die niet zijn wat ze lijken. Het vat onze emoties, onze percepties, onze teleurstellingen samen. Ontdekken hoe het werkt, betekent ook dat we onze wereld kunnen leren ontcijferen en dus betere beslissingen kunnen nemen.

Kom en speel met hersenkrakers, puzzels, onmogelijke knopen, trucs en wiskundige spellen, evenals andere educatieve concepten die met je geest spelen, maar je tegelijkertijd slimmer maken. We nemen al onze bezoekers, vooral de jongere, mee op een reis door de Dilemma-wereld, waar ze door te spelen zullen leren hoe ze hun maximum kunnen bereiken en betere beslissingen (oplossingen) kunnen nemen. Het is ook mogelijk om Dilemma-spellen te kopen in onze smartshop.

Adres:

Mosae Forum 12-15, 6211DS Maastricht

Openingstijden

Dagelijks van 10-20 uur *

* Maandag en dinsdag: open tijdens schoolvakanties en op feestdagen, anders op afspraak voor groepsbezoeken.

Onze openingstijden kunnen afwijken als gevolg van groepsbezoeken en speciale programma’s in onze streven om gezondheidsmaatregelen strikt te volgen om een veilig en aangenaam bezoek aan al onze bezoekers te garanderen.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Museum van illusies

Het weer in Limburg
zaterdag 24 oktober 11:16 Zwaar bewolkt Maastricht 13.0 °C ZZW 4 Min: 10 Max: 15
Evenementen