Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Lumière Jazz Nights presenteert Herbie Hancock Tribute
maandag 10 augustus 08:30

Het filmtheater Lumière startte afgelopen jaar met een reeks succesvolle jazzavonden, georganiseerd in samenwerking met contrabassist Peter Willems.

Een aantal concerten moest vanwege corona geannuleerd worden. Nu de maatregelen enigszins versoepeld zijn, biedt Lumière graag weer een podium aan jazzmuzikanten uit de regio waarvan deze zomer de concertagenda ineens volledig leeg liep. De reeks concerten wordt mede mogelijk gemaakt met financiële ondersteuning van Fonds Podiumkunsten. Mike Roelofs, Carlo Nardozza, Jo Didderen, Sabine Kühlich, Peter Willems en Anna Nita komen de dinsdagavonden verwarmen met inspirerende jazzklanken.

Intieme, bijzondere setting

Het beloven intieme concerten te worden, per concert zijn er slechts 80 personen toegestaan. Kaarten voor deze bijzondere reeks concerten zijn hier te verkrijgen en kosten 7 euro per stuk.

Jo Didderen & La Demi Equipe - Herbie Hancock Tribute

Op 12 april van dit jaar werd Jazzlegende Herbie Hancock 80 jaar. Om dit heuglijke feit te vieren brengt de Droom-Equipe van contrabassist Jo Didderen op dinsdag 11 augustus een eerbetoon aan deze Grote Inspirator. Naast de nodige concerten verschijnt er later dit jaar een album – “Our Point Of View” – met repertoire van de immer jeugdige pianist/componist Hancock. Uiteraard met hits als “Watermelon Man”, maar ook onbekender werk zoals de prachtige ballad “Jessica” en een persoonlijke aubade van bandleider Didderen, “La Jeunesse”.

Bezetting

Marc Huynen – trompet Tim Daemen – trombone Simon Oslender – toetsen Jerôme Cardynaals – drums Jo Didderen - contrabas.

Dinsdag 11 augustus, Aanvang 21.00u

Lumière Cinema Restaurant Café

Bassin 88

Maastricht

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Lumiere Cinema

Lumière Jazz Nights

Het weer in Limburg
woensdag 21 oktober 20:21 Zwaar bewolkt Maastricht 18.7 °C ZZW 5 Min: 12 Max: 19
Evenementen