Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
SPM sluit zich in kwestie-Pottenberg aan bij CDA-fractie: ‘snel duidelijkheid!’
dinsdag 11 augustus 09:30

Het is de hoogste tijd dat het college van B en W duidelijkheid geeft over de toekomst van de Maastrichtse wijk Pottenberg na de voorgenomen sloop van het karakteristieke Poortgebouw in 2021.

Dat zegt fractievoorzitter John Steijns van de Senioren Partij Maastricht. Zijn partij staat dan ook volledig achter de aanvullende vragen die het CDA met betrekking tot de toekomstplannen heeft gesteld.

Planontwikkeling

Na vragen van SPM-raadslid Halil Mermi – nu ruim een jaar geleden – liet het college weten ‘volop in overleg’ te zijn met Woonpunt over de planontwikkeling in Pottenberg in het algemeen en het inbedden van buurtgerichte sociaal-maatschappelijke voorzieningen in het bijzonder.

Tijdelijke overbrugging

Het College gaf  op schriftelijke vragen van Mermi in september 2019 aan. ,,Wij zijn op dit moment in gesprek met zowel eigenaar Woonpunt alsook met vertegenwoordigers van diverse ondernemers en sociale voorzieningen in de plint van het Poortgebouw. Daarbij zien we ook de noodzaak om goede afspraken te maken voor een tijdelijke overbrugging die er nodig is voor behoud van de sociale ontmoetingsplek voor de buurt tijdens de sloop en nieuwbouw.”

Levensloopbestendig

Steijns is blij met het initiatief van zijn CDA-collega’s om bij het college een stevige vinger aan de pols te houden. ,,Het is volledig op z’n plaats dat onze CDA-collega’s – nu we bijna een jaar verder zijn – opnieuw bij het college aankloppen en aanvullende vragen stellen, zodat er duidelijkheid komt en middels een ‘tussenbalans’ de voortgang van de herontwikkeling van het winkelcentrum Pottenberg de raad wordt gerapporteerd. Dit duurt veel te lang. De mensen in Potenberg – niet in de laatste plaats de kleine, buurtgerichte ondernemers – hebben recht op duidelijkheid. De SPM zet sterk in op levensloopbestendigheid en leefbaarheid. De wijk Pottenberg moet wat ons betreft ook na 2021 een kloppend hart blijven behouden.”

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

SPM

Het weer in Limburg
woensdag 21 oktober 20:35 Zwaar bewolkt Maastricht 18.6 °C ZZW 4 Min: 12 Max: 19
Evenementen