Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Bestuurder blijkt toch niet zijn broer te zijn
woensdag 12 augustus 09:30

Tijdens een onopvallende verkeerssurveillance zagen agenten gisteren een bestuurder rijden met een mobiele telefoon in zijn hand. De bestuurder kon geen rijbewijs en geen identiteitsbewijs tonen.

Vervolgens gaf hij zijn naam en geboortedatum op en uit de politiesystemen bleek toen dat hij een tweelingbroer had. Van die tweelingbroer was pas geleden het rijbewijs ingevorderd voor de duur van 2 maanden.

Natuurlijk gingen er toen wat alarmbellen rinkelen. Toch maar besloten om de bestuurder mee te nemen naar het bureau waar men zijn identiteit vaststelde met de ID-zuil. Toen bleek de bestuurder toch niet zijn broer te zijn en ontving meneer  2 bekeuringen. Tevens werd er proces-verbaal opgemaakt ter zake artikel 9 Wegenverkeerswet 1994, rijden met een ingevorderd rijbewijs.

Voor het vasthouden van de mobiele telefoon en het opgeven van een valse identiteit is de bestuurder de maatschappij €648 verschuldigd en de Officier van Justitie zal nog een strafbeschikking opleggen omdat hij toch was gaan rijden tijdens de rijontzegging. Ook zal hij zijn rijbewijs voorlopig niet terug krijgen. Wellicht dat zijn tweelingbroer bereid is om de kosten te delen.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Aanhouding

Het weer in Limburg
zaterdag 24 oktober 11:22 Zwaar bewolkt Maastricht 13.0 °C ZZW 4 Min: 10 Max: 15
Evenementen