Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Amstel Gold Race en Amstel Gold Race Ladies Edition zonder publiek verreden
woensdag 19 augustus 11:45

De organisatie van de Amstel Gold Race heeft besloten de Toerversie van de Amstel Gold Race, waar jaarlijks 15.000 wielerliefhebbers aan deelnemen, te verplaatsen naar 17 april 2021.

De profversies van de Amstel Gold Race en Amstel Gold Race Ladies Edition worden wel verreden op zaterdag 10 oktober 2020 zonder publiek en het gebruikelijke finishdorp. De organisatie roept op om de wedstrijd vanuit huis te kijken en niet naar Limburg af te reizen.

“Iets minder dan twee maanden voor de Toerversie Amstel Gold Race moeten we concluderen dat een wielertoertocht waarbij 15.000 deelnemers aan de start verschijnen niet realistisch is. Een bijkomende reden om de toerversie te verplaatsen naar 2021 is dat we ons volledig willen focussen op het veilig laten plaatsvinden van de Amstel Gold Race en Amstel Gold Race Ladies Edition op zaterdag 10 oktober 2020. Dit wordt een editie zonder publiek. Normaal gesproken blijven veel deelnemers van de Toerversie in Zuid-Limburg om ook de profversie mee te maken. Dat zal dit jaar dus niet het geval zijn. Samen met overheidsinstanties werken we aan maatregelen om de start- en finishlocatie en de beklimmingen publieksvrij te houden. Ook zijn we in overleg met NOS om de Amstel Gold Race langer en nog mooier in beeld te brengen, zodat de thuisblijvende wielerliefhebber niets hoeft te missen van de race”, aldus Leo van Vliet, koersdirecteur Amstel Gold Race.

Van Vliet: “We voeren deze periode veel gesprekken met overheden en veiligheidsinstanties, dit verloopt positief. De wil om de Amstel Gold Race te laten verrijden is bij alle partijen aanwezig. We blijven alle ontwikkelingen goed volgen en leren van de internationale wielerwedstrijden die op dit moment verreden worden in Europa”.

Toerversie voor 15.000 wielerliefhebbers

De ingeschreven deelnemers voor de Toerversie Amstel Gold Race krijgen een bericht van de organisatie. Deelnemers hebben de keuze om het deelnamebewijs door te schuiven naar 2021 of het inschrijfgeld retour te krijgen. De Toerversie van de Amstel Gold Race 2021 staat gepland op zaterdag 17 april.

Uitzending NOS

De Amstel Gold Race wordt dit jaar extra lang live uitgezonden. Zondag 10 oktober 2020 zal al vanaf 12.10 uur zowel de dames- als de herenkoers te volgen zijn bij de NOS op NPO1.

 

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Amstel Gold Race Ladies Edition

Het weer in Limburg
zondag 27 september 10:42 Zwaar bewolkt Maastricht 11.6 °C NO 4 Min: 12 Max: 18
Evenementen