Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Dit zijn de regels wanneer de voetbalcompetitie weer niet uitgespeeld kan worden
zaterdag 12 september 09:00

De KNVB heeft woensdag de regels vastgesteld mocht er in de toekomst weer door overmacht of onvoorziene omstandigheden een competitie niet kunnen worden uitgespeeld. De voetbalbond publiceerde die regels op de website. Vorig seizoen kon het vanwege de coronacrisis niet worden uitgespeeld.

Er zijn nu een aantal regels opgesteld die er voor moeten zorgen dat er meer duidelijk komt bij dergelijke omstandigheden. Mocht op het moment van stoppen van de competities niet alle teams minstens de helft van de wedstrijden hebben gespeeld, dan worden alle uitslagen geschrapt.

Als er wel de helft van de wedstrijden is gespeeld, wordt die ranglijst aangehouden om de Europese tickets te bepalen. Er wordt dan pas een kampioen uitgeroepen als die ploeg al zeker is van het kampioenschap. Dit geldt ook voor promotie en degradatie.

De laatste regel is wanneer er 85 procent van alle wedstrijden is gespeeld er op basis van de ranglijst wordt bepaald wie er kampioen is, wie de Europese tickets krijgt en wie er promoveert of degradeert.

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

KNVB

Eredivisie

Het weer in Limburg
woensdag 23 september 08:36 Zwaar bewolkt Maastricht 12.6 °C ZZW 2 Min: 12 Max: 21
Evenementen