Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Wereldberoemde Marinierskapel geeft startschot bijzonder theaterseizoen
vrijdag 11 september 10:30

Maar liefst 8 gespecialiseerde ensembles van de Marinierskapel spelen op zondag 13 september in Theater aan het Vrijthof het programma 75 jaar, zo wijd de wereld strekt, een selectie uit het rijke repertoire van het wereldberoemde orkest.

Dit keer echter in een kleine bezetting. Het orkest presenteert  twee verschillende programma’s. In het eerste concert (aanvang 15.30 uur) spelen achtereenvolgens de volgende ensembles: Fair Winds (blaaskwintet) - Colonel Bogey Brass (koperkwintet) - Tubissimo (tuba kwartet) - 10 CC (klarinet ensemble). In het concert dat begint om 19.00 uur spelen achtereenvolgens: Triton Ensemble (blaaskwintet) - MarSax (saxofoon kwartet) – Michiel Adriaenszoon de Ruyter Kwintet (koperkwintet met slagwerk) - Zorg dat je erbij Band (uitgebreid combo).

Op 1 augustus 2020 is het precies 75 jaar geleden dat de toenmalige minister van Marine besloot om opnieuw een muziekkorps op te richten. Er was natuurlijk al veel langer muziek bij de Marine. In 1864 werd de Stafmuziek van de Koninklijke Marine opgericht. Die werd opgeheven na het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. Na de bevrijding meldden 18 muzikanten van de voormalige stafmuziek zich bij de marineleiding en werd er op 1 augustus een nieuw orkest geformeerd: de Marinierskapel der Koninklijke Marine.

In het jubileumjaar spelen diverse ensembles van de Marinierskapel het programma 75 jaar, zo wijd de wereld strekt, een selectie uit het rijke repertoire van het wereldberoemde orkest. Dit keer echter in een kleine bezetting.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Marinierskapel

Het weer in Limburg
woensdag 23 september 09:32 Zwaar bewolkt Maastricht 15.1 °C ZZW 3 Min: 12 Max: 21
Evenementen