Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Open Monumentendag op 12 en 13 september 2020
vrijdag 11 september 12:00

Open Monumentendag is een jaarlijks evenement in het tweede weekend van september, en het  wordt georganiseerd om de publieke belangstelling en het draagvlak voor het behoud van monumenten te vergroten.

Duizenden monumenten in Nederland zijn dat weekend gratis toegankelijk voor publiek; hiermee is het één van de grootste culturele evenementen van Nederland.

Dit jaar staan de Open Monumentendagen helemaal in het teken van de thema’s ‘Leermonumenten’ en ‘Ziekte en gezondheid’. Als gevolg van de Covid-19 maatregelen zullen er minder monumenten open zijn, maar daarvoor in de plaats is er een interessant alternatief programma ontwikkeld met routes, rondleidingen, lezingen en workshops. De Sint-Jan is het centrale startpunt van alle activiteiten.

Voor het volledige programma zie: https://www.openmonumentendag.nl/

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:
Het weer in Limburg
woensdag 23 september 09:13 Zwaar bewolkt Maastricht 14.5 °C ZZW 3 Min: 12 Max: 21
Evenementen