Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Start naaktzwemseizoen in Maastricht
maandag 21 september 16:00

In het Geusseltbad in Maastricht start komende maand het naaktzwemseizoen weer. Het zwembad biedt op gezette tijden de mogelijkheid tot naaktzwemmen. De naaktzwemuren zijn tot stand gekomen door de samenwerking tussen Natuurlijk! NFN, het zwembad en zwemvereniging NVSH Zuid-Limburg.

Naaktzwemmen populair

Vooral in de winter als het te koud wordt voor het naaktstrand kunnen zwemliefhebbers terecht in vele Nederlandse zwembaden. Dat zwemmen goed is voor je lichamelijke en mentale conditie is niks nieuws. Zwemmen zonder natte, plakkerige en strakke badkleding geeft ook nog eens een enorm gevoel van vrijheid. En het is natuurlijk veel hygiënischer. Onze ervaring is, dat wie eenmaal een blote duik heeft genomen, niet anders meer wil! Daarom zijn er in heel Nederland ruim 30 zwembaden die naaktzwemuren organiseren.

Naaktzwemkalender seizoen 2020/2021

In Maastricht is het naaktzwemmen op de volgende data: 4 en 18 oktober, 1, 15 en 28 november, 13 en 27 december, 10 en 24 januari, 7 en 21 februari, 7 en 21 maart, 18 april  Hou wel rekening met de coronamaatregelen. Informeer voor een bezoek bij het zwembad waar je rekening mee moet houden. Kijk op www.natuurlijknfn.nl/naaktzwemmen voor een volledig en actueel overzicht van alle naaktzwemuren in Nederland.

Over Natuurlijk! NFN

Natuurlijk! NFN is een merk van NFN Open & Bloot, de belangenbehartiger en ledenorganisatie voor naaktrecreatie in Nederland. Zij hebben ruim 58.000 leden en zijn een deskundig gesprekspartner voor overheden, media, naaktrecreanten en andere belanghebbenden. Ze zoeken actief de publiciteit en mengen zich in maatschappelijke debatten om naaktrecreatie bespreekbaar en bekend te maken. Zo voorzien zij hun gesprekspartners van kennis en informatie ten aanzien van naaktrecreatie en de behoeften van de doelgroep. Volgens onderzoek van Motivaction in 2019, telt Nederland 2,5 miljoen naaktrecreanten. Voor leden en andere geïnteresseerden bieden ze uitgebreide informatie via onder meer lifestylemagazines, een locatievinder (www.blootkompas.nl) met meer dan 1.800 blootlocaties en actieve sociale kanalen.

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Naaktzwemmen

Het weer in Limburg
zondag 25 oktober 11:33 Zwaar bewolkt en regen Maastricht 12.4 °C ZZW 4 Min: 12 Max: 14
Evenementen